Pris till Vasaplan

Kul dag i går. Tidningen/kulturföreningen Vasaplan tilldelades landstingsfullmäktiges ”folkhälsopris”- en summa på 10 000 kr. Vasaplan gör skillnad! Det tackar vi för. Detta var landstingets motivering till att ge 2015-års Folkhälsopris till Vasaplan: ”Den ideella kulturföreningen Vasaplan Umeå, som får 10 000 kronor för att de sätter fokus på livssituationen för socialt utsatta och bidrar med sitt starka engagemang till hjälparbetet med utsatta och hemlösa i Umeå. Vasaplan ger ut en tidning fyra gånger per år till stöd för socialt utsatta människor och bidrar genom sina artiklar till ökad kunskap till alla.”

folkhälsa

På bilden syns Vasaplans ordförande Irina Enbuska von Schantz och kassören Owe Persson.

Sedan toppade Skellefteå Berättarfestival sin Fb-sida med en fin bild på mig och Linda och lyfte upp vår föreställning ”Bland ved, rabarbersaft och andra passioner”. Fin reklam för oss båda, då vi ska göra fyra föreställningar under veckan i april. Sedan börjar jag och Micke på att få till all information inför lanseringen av vår litterära skrivarkurs i juni/juli. Till detta så planeras det även kring lanseringen av min kommande bok ”Spring Kent, spring!” – och då i första hand kring släppfesten på kulturkafé Pilgatan i slutet av mars.

Idag ska jag skriva under förmiddagen, sedan blir det ett återbesök på ögonmottagningen. Var ju nyss dit och fotade ögonbottnarna, men de vill göra fler undersökningar. Det har väl att göra de synproblem som kan uppstå efter en stroke – och det är ett faktum att jag upplever en sämre syn, att jag fått svårare att byta fokus (skärpedjup).

Vaknade mitt i natten, vid tresnåret. Vaknade i oro. En hemsk mardröm – och jag som så sällan drömmer något numera. Men nu gjorde jag det. Sannerligen. En mycket detaljerad dröm om människor som varit döda mycket länge.

För övrigt åker jag till Skellefteå i morgon.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.