Lösenord till allt

Några dagar sedan jag bloggade senast. Tog med min bärbara till Skellefteå, men glömde min ”lilla svarta” där jag skrivit ner lösenordet. Om jag skulle tappa min ”lilla svarta” där drygt femtio lösenord finns nertecknade, så skulle jag få ett mindre helvete med att ta mig in på alla lösenordsskyddade sajter. Det finns till och med ett lösenord till min bärbara, som jag måste skriva in var gång den stått stilla mer än tio minuter. Det finns lösenord till ta mig tusan allt, och med mitt usla arbetsminne så måste allt finnas nerskrivet – då det faktiskt hänt att jag glömt den fyrsiffriga koden till mitt bankkort. Sedan detta hände senast har jag skaffat fem kort till, alla med olika koder.

koder

Koder, koder … förr i världen hade man stora, rejäla nycklar för att ta sig in dit man skulle. Fast tappade man den knippan, så blev det förstås en hel del strul, eventuellt en del frysande under bar himmel. Till råga på allt så har min hyresvärd satt upp en portkod – med en fyrsiffrig kod. Märkligt nog hade den samma kod som ett av mina kreditkort. Detta har underlättad de kvällar jag måste ta mig in i huset där jag bor.

Har varit trött och seg de senaste dagarna. En jäkla massa brus och pip i skallen, vilket jag förmodar har att göra med min strokeskadade hjärna. Har därför inte gjort många knop de senaste dagarna.

Åkt buss fram och tillbaka till Skellefteå. Har ett underligt förhållande till bussar – förmodligen för att jag under nio års tid åkte skolbuss drygt 1 1/2 timme per dag. Det handlar förmodligen om en betingning, ni vet detta med Pavlov´s hundar. Var gång jag hör ordet buss så får jag sura uppstötningar.

För övrigt torde det vara så, att människor som tycker illa om sig själva, försöker ofta såra andra i hopp om att själva växa en aning. Men – syftet med en relation INTE att din partner ska göra dig hel. Däremot ska du leva ihop med en annan som du kan dela din helhet med. Enkelt sagt: Istället för att ständigt undra vad du ska få ut av förhållandet och din partner, vinner du mest på klura ut vad du själv kan tillföra förhållandet med.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.