Sol och storregioner

Full fart på solen idag. På tiden. Det har varit jämngrått i ett halvår nu. Folk i den här landsändan torde lida av svår D-vitaminbrist, vilket gör benen så sköra att de kan gå av, mitt i steget. En jäkla tur att det finns D-vitamin på burk, då kan man lugnt stanna inne med benen i behåll. Jag har ta mej tusan INTE haft tid att vara ute i solen idag, förutom att jag nyss bar ut soporna, tre påsar, som förpassades ner en jättelik tunna som åker till förbränning och blir värme. Borde sortera mer och bättre, har lite dåligt samvete för det.

Mannen med borren förföljer mig. Förra helgen var han i full aktion i Skellefteå, men när jag väl rest till Umeå så tystnade borrandet däruppe. Nu har han följt efter mig till Pig Hill och tagit sig in i ett av rummen inunder där han febrilt borrar hål på måfå i väggar, golv och tak. Vad har jag gjort honom för ont?

Väntar, och väntar, men snart är hon här med sin lilla bil. Ikväll ska vi på fest, på firandet av Krisi Abrahamssons start av sitt ”spionföretag” och nu är är henne dröm sann, att starta en detektivbyrå – och det gör hon dagarna före pension. Älskar sådana människor, de som alltid strävar framåt, alltid framåt. I morgon lite konst, secondhand på lördag, god mat, trevlig samvaro. Jag är en lycklig man. Förra somaren hade jag tänkt bli muk, eremit, troglodyt – men vad vet man. Jag fick en stroke och träffade Lena. Så kan det gå. Som om det vore uttänkt.

För övrigt tycker jag tanken om storregioner är korkad. Fler byråkrater, färre politiker – demokratiskt underskott. Men förresten – de kommer aldrig att ro det i land. Det kommer att stupa på var tusan storregionens ”huvudstad” ska ligga. Umeå eller Skellefteå – kanske i Luleå. De kommer att klösa ögonen ur varandra. Ingen kommer att ge sig. Om jag får tycka till i den frågan så måste väl vara självklart att det ska vara Umeå, som ligger i mitten, är störst, har bästa kommunikationerna. Men Skellefteå har ju i och för sig ett bättre hockeylag ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.