I andra hand

Några dagar i Skellefteå, på Anderstorp. Nu vid sjusnåret syns en matt sol bakom tunna molnslöjor. Dricker starkt kaffe och förbereder mig inför ett skrivarpass. Det får bli ett kort sådant idag, eftersom jag även måste planera inför boksläppet om ett par veckor. Det är sannerligen en knepig uppgift där jag inte kommer undan genom att dra ett skämt eller att vara lustig i största allmänhet. Det handlar ju om mitt liv, om mina hemligheter och allt det som gick snett. Men jag får inte glömma bort att lyfta fram allt det som gick bra, de segrar jag vann.

Senare idag ska vi till en secondhandbutik. Har glömt dess namn. Får se om man gör nåt fynd. Under förra lördagens besök i Pingstkyrkans secondhandbutik ute på Teg, hittade jag en jacka att bruka under vårens och höstens långpromenader. 85 spänn för en till synes helt ny, oanvänd jacka. Dock var den rätt så ful med sina skrikande signalfärger, gult och rött. Men jag har ju defekt färgseende, så jag bryr mig inte.

Att handla på secondhand är ett sätt att vara miljömedveten på. Att återbruka sådant som skulle ha blivit slängt. Men det är också ställen dit många med usel ekonomi går, för att som jag kunna köpa en jacka för 85 spänn – en jacka jag inte skulle ha råd att köpa till nypris på en sportaffär.

I morgon: födelsedagskalas i Burträsk.

För övrigt är det rogivande att sitta i ett kök och lyssna på ett väggur som tuggar sig fram genom tiden. Framåt, alltid framåt.

Kolla in min författarsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.