Bli en i flocken

Suttit och skrivit någon timme på romanen om frustrerade män i inlandet; om de som blev över, som blev äldre än vad de är, som klyver ved och spelar schack för att glömma kärleken, närheten.

chess

Nu är klockan halvsju och solen hänger ovanför trädtopparna och sprider strålar som väcker liv i dagen. Dagens aktivitet blir ett födelsedagskalas i Burträsk. Många nya bekantskaper. Jag är på väg in i en ny flock, in i nya sammanhang och då måste jag först bli accepterad. Ska bära vitskjortan, kavajen och ett par rentvättade jeans. Det känns lite pirrigt – men jag är i vilket fall som helst redan accepterad av Lena, vilket känns tryggt.

Att finnas till, att vara någon i ett sammanhang. Att tillåta mig själv att vara någon i en grupp som sedan tidigare har sina regler. Det gäller att läsa av de sociala koderna.

För övrigt så är det en del projekt som hänger i luften. Mitt och Micke Berglunds författarworkshop är ett av dem. Många intresserade vill lära sig knepen att skriva en roman, men ännu har bara EN anmält sig. I och för sig är det ännu gott om tid, men det vore skönt att ha kursen full och i lugn och ro förbereda det vi ska föreläsa om.

Läs mer om vår författarworkshop.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.