P1 – min kanal

En solig morgon. Årets varmaste dag väntar. Sitter och lyssnar på P 1, om fästingjakt och de sjukdomar de sprider, de små asen: TBE, en livsfarlig hjärninflammation och borrelia.

fästing

Förr i tin var ju problem med fästningar något för sörlänningarna, men de små odjuren finns nu längs hela Norrlandskusten. Som om det inte räckte med myggen, knotten å sviarn.

Lyssnar för övrigt mest på P 1. Lär mig alltid något nytt genom det kanalvalet. Det händer (när jag är på humör) att jag rattar in någon av musikkanalerna, men blir snabbt på dåligt humör när jag hör ”barnrumporna”/programledarna sitta i studion och vräka ur sig den ena dumheten efter den andra. Tydligen ska man i sitt CV ha ett dokumenterat bevis på att man kan skrika högt och ha noll allmänbildning, för att få jobbet som programledare i dessa kanaler. Nä, då lyssnar jag hellre på ett program om fästingar.

För övrigt är det inte länge kvar innan det är dags att sätt pären, plocka liljekonvaljer och ge sig ut på nåt kalhygge och leta efter murklor. Det tar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.