Skavsår i ögat

Vaknade med ett ”skavsår” i vänster öga. Var gång jag tittar åt nåt håll eller blinkar, river det till och får tårarna att rinna. Nja, jag gråter inte, utan det är nog mer resultatet av ögats reflex.

öga

Det hjälper heller inte att ligga ner och tokblunda. Gissar att nåt strå ur ögonfransarna rullat in under nåt av ögonlocken och ligger där och skaver. Nåväl, inte den start på dagen som en skribent önskar sig. Men jag sitter här och lider för att kunna skriva ihop dagens blogg. Vad utstår man inte för sina läsare …

sång

Ikväll blir det ABBA, lite ”Mamma Mia” och ”I have a dream” när Lenas kör ”Sånglust” sjunger upp i Landskyrkans församlingsgård med start 18.00. Kika förbi vet ja – ja, i varje fall ni som bor här i AIK-Land. Nu när hockeyn gjort uppehåll kan ni väl fylla upp med lite kultur. Okej, ni som har svårt att släppa finalförlusten, ni får komma med AIK-tröja med tillhörande svart-gula halsduk och luva. Bara ni inte börjar dra några frejdiga hejaramsor mitt i körsången.

Pappas kusin Sven från grannbyn tittade ofta in för att pjöller nalta med pappa. Mamma koka kaffe och ställde fram lite doppa. Minns att de skrattade medan de småretades med varandra. Men det fanns ett ämne de omöjligt kunde diskutera – politik. Då vart dem egenytte å rassan. Medan pappa var född socialdemokrat, så var Sven Folkpartist. Pappa var arbetare och fällde träd åt Kronan, medan Sven var ”sin egen”, bonde och hemmansägare. I fallet politik skulle de aldrig någonsin förstå varandra, även om de försökte där de satt mitt emot varandra och divle .De anklagade varandra för att vara farsk å göuvut, allt medan tonläget höjdes. Mamma försökte lugna ner dem med att lägga fram mer godoppa och fylla på starkt kokekaffe i kopparna, men männen var i en annan värld där båda kämpade för att lyfta fram just sin sanning. Pappa blev oftast argast och ibland tröt orden så att han blev sittande med oppspärre öga, medan Sven ofta skrattade hackigt och nervöst. ”Hä löns int prata ve dej. Allt hä du säj är ju bara tokforen”, kunde pappa säga. ”Du ska int skrävel sä mycke”, svarade Sven, högröd i ansiktet. Så, utan att någon visste hur det gått till, var debatten avklarad – i varje fall till nästa gång. Så gick det till när man diskuterade politik i Baklandet. Kort och intensivt. Efteråt började männen att doppa och dricka av kaffet som kallnat för länge sedan. Nu talade de istället om älgjakten, fisket och årets surströmming. Skratten flög mellan rummen.

För övrigt lyser solen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.