Strunta i hatarna

Så där ja, nu lyser solen från en klarblå himmel. Skönt efter en tids gråväder och snålblåst. I går invigde jag min nya grill; en liten hop- och utvikbar historia som kan bli till en liten ”väska” man stoppar in i skuffen på bilen när man ska ut på grillpicknick. Denna förnämliga grill inköptes på Biltema för priset av 149 kronor. Prisvärd med andra ord. Grillresultatet var bra och särskilt goda blev råkorvarna med chilismak. En aning dyr korv, men det var den värd. En korv full med malet kött, inget mjöl, ingen utfyllnad. Rekommenderas. Sedan satt vi vid köksbordet och åt och trivdes, jag och kvinnorna i mitt liv: Lena och dottern Hanna. Sen kikade vi med ena ögat på fotboll och det andra på varandra. Avslutning: fruktsallad och vaniljglass, kaffe.

tomtegubbar

Det fanns en tid i mitt l mitt liv då jag lade ner en hel del tid och energi på att ”omvända” dem som jag trodde/visste tyckte illa om mig. Det är ju så att vi då och då krockar med personligheter som inte går ihop med ens egen; det är något i den andres väsen, utseende, tonfall eller värdegrund som leder till konfrontation. Jag inbillade mig att genom att ”anpassa” mig till den som hatade mig, genom att ständigt hålla med, skratta år dennes usla skämt, så skulle hataren omvändas och börja tycka om mig. Naivt? Jo. Men sådana aktioner har jag med åren lagt på hyllan. Det handlar inte om högmod från min sida, utan mer om att jag lärt mig acceptera att alla människor omöjligt kan gilla mig. Så jag lämnar dessa människor därhän och låter dem traska omkring i sin bitterhet. Jag tänker inte längre vara den som ödslar tid på att tala med åsnor. Då får jag istället tid över att odla min vänskap och kärlek till mina vänner och bekanta – de människor som ger mig kärlek tillbaka. Hemligheten med livet är att kunna odla och vårda kärleken. Vi odlar den även när vi vågar visa vår sårbarhet – då växer tilliten, respekten och ömheten. Det är bättre att satsa krutet på det som får kärleken att spira, än att springa omkring och smila år de människor som vill dig ont.

20160203_064750

En hel del småjox väntar till veckan. På onsdag ska jag infinna mig på Gammlia, få en blomsterkrans satt på huvudet och sedan avbildas tillsammans de övriga underhållarna som ska framträda under Granös kyrkovecka, v. 30. Jag ska framträda i Sjungande gården tisdagen den 26 juli 18.00. Jag ska kåsera kring temat högmod. Tror att det kommer att gå bra, då mina romaner kryllar av karaktärer som förblindats av sitt högmod. Onsdagskvällen fylls med en momskurs hos skattemyndigheten och på fredag ska jag gå en kurs i projektet ”Hjärnkoll” som drivs av Region Västerbotten. Där emellan lär det bli en och annan fotbollsmatch. På måndag möter Sverige långtråkiga Irland i sin första match i sommarens EM.

För övrigt är det sällan tanken som räknas, det är handlingen.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.