Det stora missnöjet

Det stora missnöjet rullar in över vårt land. Det tycks snart inte finns något som är bra i gamla Sverige. Gnällspikarna har tagit över och med sura miner och vassa röster förklarar de i parti och minut hur jävla uselt allt blivit. Det är fel på vägarna, på bildäcken, det blåser från fel håll, det regnar för mycket/ för lite, smöret är åt helvete för dyrt, precis varenda politiker ljuger och bär falskt vittnesbörd mot sin nästa, bensinen är för dyr, spräng alla vindkraftverk, lyssna aldrig på de politiskt korrekta journalisterna, förbjud vänstersvängar, sätta alla alkisar på en öde ö och låt dom supa ihjäl sig, kasta ut alla svartskallar, mandelpären är för mjöliga och åt fanders för dyra, fotbollslandslaget består av en samling veklingar, rädda jultomten och midsommarstången, sjung bara på svenska och sen är det ockerpriser på snuset, döda alla kattjävlar – och tro inte att jag tänker bli glad när du kommer med en ful rosjävel på min födelsedag.

missnöje

På allvar, jag har inte i mitt snart sextioåriga liv upplevt att det gnälls så mycket som nu för tin. Missnöjet gräver sig allt djupare, i allt fler, och detta gnällande tar sig allt otäckare uttryck. Folk säger de mest underliga, förfärliga saker utan att ens ha skor på fötterna. Det tycks inte längre räcka med fakta – det har man ju alltid kunna dänga i skallen på folk som glappar för mycket och ropar ut uppenbara lögner. De ruskar bara av sig, som blöta hundar som varit ute i regnet.

Det stora missnöjet … Herregud, vi har ju börjat sparka på de som ligger – istället för att höja blicken och sparka uppåt. Det annorlunda, det som är nalta eljest, tycks skrämma skiten ur somliga. Lyssna till Gnällspikarnas kör: Någon måste av ren illvilja ha gjort så detta välbärgade land är på väg att sjunka ner i Östersjön. De som är annorlunda … Nu tar de våra jobb och bostäder och det är väl bara en tidsfråga innan det finns en moské i varje kvarter.

Såg en föreläsning på SVT om kostnaderna för de flyktingarna som kom under 2015. 50 miljarder – vilket motsvarar 1 procent av vår BNP. En procent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.