Mot Pig hill

Vaknar återigen till en grå vinterdag och jag kan inte göra något åt det. Det är inte lönt att bli förbannad på vädret – hur mycket jag än skriker och hytter med näven mot himlen, så torde skyarna förbli gråa och trista. Fast en gång i tiden, på olika ställen på jorden, lade man ner hela sin själ i en intensiv dans för att få himlen att släppa ifrån sig lite regn. Men det hjälpte föga. Klart om man dansade tillräckligt länge, så ökade det möjligheterna att det till slut sammanföll med en regnskur. Då klev medicinmannen fram och sa: ”Nu ser ni! Regndansen fungerade!” Det är väl så flummigheter och skrock blir till sanningar.

darth Vader

Trump talar ut i en amerikansk TV-kanal och säger ifrån på skarpen att unga män ska sluta tafsa på unga kvinnor. Det är bara det att dessa unga, dumma män har låtits sig inpsireras av Trumps sexistiska uttalanden under valrörelsen. Sedan säger Trump att merparten av de som i USA protesterar mot Trump och valresultatet, är yrkesdemonstranter och har det som ett jobb. Jaha, var de i så fall utbildat sig? 80 p i kursen samhällsomstörtning på något av universiteten?

Snart ska jag köra min Lena till jobbet, sedan blir det raka spåret till apoteket. Lämnar AIK-land klockan 12.50 med riktning mot Umeå och Pig Hill. Packa upp, ta det lugnt, för att sedan börja ladda inför tisdagens framträdandet i Hörnefors bibliotek.

Fullvuxna människor, utklädda till ekorrar, ankor, kaniner och rävar, snubblar fram över stock och sten. Programledare som jublar när någon av ankorna faller omkull i en djup lerpöl. Detta är en produktion som förmodligen tillkommit i bastun när ett gäng boys suttit och spånat över en öl eller två. Det är en produktion som är så billig att den rent av är gratis. Förnedrings- och fördumnings-TV när den är som sämst. Fy tusan TV 5.

Nils Lundholm2
Min nu döde far, Nils Lundholm

I går var det Fars dag. När det var farsdag i Baklandet ritade vi ungar varsin huvudfoting till vår käre far. Mor bakade en tårta som vi svalde hel. Dagen till ära kokade mor extra starkt kaffe, vars doft spred sig över trakten. Det tog inte lång stund innan farbror Filip, Elon och Konungarnas konung dök upp för att på plats fira Farsdag i Baklandet.

För övrigt är det dags för SVT:s sportpanel. Djup analys av Sveriges hedersamma och modiga förlust mot Frankrike.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.