Svårt med långtråkighet

Kort inlägg. Drar snart iväg för att hålla en föreläsning på rehabiliteringshemmet Blåsippan. Brukar vara där någon gång och då och föreläsa om dubbeldiagnoser – missbruk i kombination med någon psykisk sjukdom. Av de som har Adhd eller är bipolära (eller både ock) är det mycket vanligt de fastnar i ett missbruk. Därför är det mycket viktigt att så tidigt som möjligt få en diagnos, för att förhindra missbruk och kriminalitet.

Det lackar mot jul – och jag har redan köpt alla julklappar. Tror jag. Förutom dagens åtagande har jag jag bara ett framträdande kvar under detta ödesår anno 2016: boksigneringen på ICA Supermarket i Lycksele den 14 december mellan 13.00-16.00. Så ni som rör er i de regionerna nästa onsdag kan väl kika in, snacka lite, kanske köpa en signerad bok. Folk gillar generellt hårda paket.

andligheten

Efter hösten höga tempo rör sig livet i knapp styrfart genom vanor, rutiner och det vanemässiga i livet – och det är väl skönt, om det nu inte vore så att jag är en sådan typ som har svårt att uthärda det långtråkiga. Jo, jag har under åren tränat på att vara mer i nuet, har gått flera kurser i Mindfulness för att finna fram till den medvetenhet och närvaro som uppstår när vi fokuserar på nuet. I varje fall har jag lärt mig att andas med magen (som är stor) och fokusera på in och utandningen och när det fungerar känner jag hur pulsen går ner, förmodligen även blodtrycket. Bra övning när jag blir stressad.

För övrigt måste herr Lundholm klä på sig. Han kan ju inte föreläsa i trasiga långkalsonger och brynja – det skulle e ut det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.