Struktur kontra stress

Kvar i AIK-land, hostande, snorande och med en ständig huvudvärk. Manligt gnäll, säger säkert vän av ordning. En förkylning hör ju till livets vardag, tänk på de som har ”riktiga” sjukdomar. Men det är ju precis det jag har! Andra, allvarliga sjukdomar och eftersom allt hänger samman så påverkas hela mitt jag när jag blir klubbad av flunsan. Min diabetes kommer i olag då infektionen orsakar stress i kroppen, så att blodsockret skjuter i höjden. Högre insulindoser, kolla så att jag inte dimper i ett insulinkoma. Blodtrycket ökar. Symtomen från min stroke blir mer påtagliga med sämre balans och uslare minne. Bipolärt sjunker jag i sinnesstämning. Ja, apropå dessa återkommande pikar om de smått inbillade manliga förkylningarna. Man måste nog se hela människan innan man ska göra sig rolig och döma.

sovagroda

Vi ställer in resan till Umeå. Vädret ska bli kring noll, snöblandat regn, ishalka. Och i det läget funkar inte spolarpumpen i Lenas bil. Ett möte med en långtradare och vindrutan är igenmurad – då kan det ju gå käpprätt åt helvete. Det är ju så rysligt oromantiskt att köra ihjäl sig längs E4 mellan Skellefteå och Umeå – världens mest tråkiga sträcka.

Således kommer vi i all stillhet fira nyår här i AIK-land. Då slipper vi stressen – och om det är något som person som jag ska undvika, så är det stress. För väl hemma i Umeå väntar ju ett smärre kaos då golvet i hallen blivit slipat och då det lär vara damm överallt. Sedan ska bokhyllorna på plats, böcker ska sorteras in på rätt plats, somliga böcker förvaras i källaren eller kastas. Nä då är det bättre att stanna, ta det lugnt och spara krafterna till tolvslaget på nyår. Struktur och planering är lösningen när man vill slippa stress och kaos.

Nyårslöften? Nix. 

För övrigt är det genom våra val som vi skapar våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.