Upp ur hålet

Dagens stora uppgift är att ta mig fram och tillbaka från Ö-vik i en lånad bil. Vädret verkar okej. Ska som ambassadör för Hjärnkoll föreläsa på Ö-viks högskola i ämnet psykisk ohälsa och detta inför ett gäng vetgiriga sjuksköterskeelever som under sin femte termin läser psykiatri och omvårdnad. Var ju på högskolan i höstas och förläste i samma ämne och det gick bra. Det blir ju inte samma litterära föreställning som när jag står på scenen som författaren Kent Lundholm, utan nu ska mer fakta vävas in. Meningen är ju att eleverna ska lära sig mer om exempelvis bipolär sjukdom och ADHD. Känner mig hedrad att ha blivit utsedd till ambassadör, vars uppgift är att krossa myterna och fördomarna kring psykisk ohälsa, och det genom att sprida kunskap.

Just nu är jag inne i en fas då det sker mycket spännande i livet och går hälften av detta i lås kommer jag att vara mer än nöjd. Det känns verkligen som om jag sakta men säkert återvänder till livet och att jag får vara en del av ett större sammanhang. Det har tagit mig sex långa år att lämna det ”svarta hålet” och bygga upp något nytt. Är faktiskt imponerad av mitt tålamod, då jag i vanliga fall brukar vara av den sorten att allt ska ske nu och på en gång – eller gärna ha skett igår. Men jag har tränat på tålamodet. Däremot har jag svårare att stå ut med långtråkigheten. Det är förmodligen en kombination av av min personlighet och den ADHD jag släpar på.

sovande groda

Vi lever i stollarnas tidevarv. Det påstås att forskare och experter hittar på sina resultat och istället kliver nån av stollarna fram och påstår sig ha de sanna, riktiga faktaresultaten. Intellektuella och belästa personer bör hålla käften, eftersom de går maktens ärenden, och enligt stollarnas konspirationsteorier samlas varje morgon journalister runt om i landet för att besluta vilka nyheter de ska ljuga ihop under dagen. Stollarna hänvisar till sina sajter på nätet där den ”Riktiga” sanningen finns att ta del av. Vad tusan är det som håller på att hända? Känner vibbarna från Tyskland under 30-talet. Inom kort måste vi ha legitimerad stolle som merit i våra CV:n för att få ett vettigt jobb.

För övrigt är det dags för en kopp kaffe och planera inför föreläsningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.