Anno 1978.

Möte med AF klockan ett, sen med buss till Skellefteå vid tvåtiden. Igår var jag för andra gången i veckan tvungen att avbryta mitt skrivande för att hämta ut ett recept som fanns på mitt kära Apotek. I måndags var jag där senast – då det är olika utlämningsdagar på vartenda jäkla piller jag har. Nåväl, väl framme på apoteket så visade det sig att läkaren skrivit fel uttagsdatum. Istället för onsdag hade han skrivit söndag. Så en dryg timme senare var jag hemma och ringde då min kontaktperson, som inte kunde hjälpa mig. Psykkliniken befolkas numera av en drös stafettläkare som inte har tid att läsa ordinationerna i min journal. Så jag får helt enkelt vara utan min medicin i fyra dagar och nätter, trots att det kan leda till ett bipolärt skov som gör mig dödligt sjuk.

tiden

Hittade en anteckningsbok, en svart med mjuka pärmar, och i den hade jag skrivit ner en massa fakta om året 1978 – har för mig att det var fakta till en bok jag satt och skrev på 2008-2009. Där står skrivet att det under 1978 var normal nederbörd och temperatur i stora delar av landet, utom i Västerbottens inland som fått en blöt sommar. I Lycksele var Erik Gåfvels (s) kommunalråd, medan den gode Georg Andersson (s) var kommunfullmäktiges ordförande. I februari det året tog Ingemar Stenmark två VM-guld. Skellefteå AIK blev svenska mästare, samtidigt som Björklöven tog klivet upp i elitserien. I maj blir det stora protester när Norrmejeriet byter förpackning till Pure pak. I oktober faller Fälldins regering på grund av kärnkraftsfrågan och Ola Ullsten blir ny statsminister. På den tiden var det fortfarande rullbandspelaren som dominerade, en sådan hade jag själv, och jag var övertygad om att detta tekniska underverk skulle bestå i 30 år till. Vid den tiden skulle man klä sig i murarskjorta och snickarbyxor. Ville man vara riktigt inne skulle man köpa sig ett par platåskor. Detta om ödesåret 1978.

För övrigt kan man vara hur tydlig som helst och ändå bli missförstådd, då det är mottagarens rätt att tolka ditt meddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.