Middagsbjudningar och terror

Det har inte blivit mycket skrivet den här helgen, men det är väl så att emellanåt måste man göra uppehåll i sina viktiga göromål – inte minst för att få distans till det som upptar så mycket av ens tid och för att umgås med vänner och bekanta och träna på sina sociala färdigheter.

IMG_2017-01-28_23-50-08
I helgen bjöd vi hem Yvonne och Ingemar på middag. Trevligt folk, snälla människor.

I går tog jag en fika nere på stan med Johansson, en av mina bästa och äldsta vänner. Vi konstaterade, något lågmält, att vi båda snart kommer att fylla sextio år. Vilket vi båda var oförstående inför. Fast när vi summerade våra krämpor och tillkortakommanden, var vi tvungna att erkänna det faktum som råder. Om vi inte gör som Trump och lutar oss mot alternativa fakta och sanningar, då kan ju allt bli möjligt.

Apropå Trump som stoppat människor från sju muslimska länder att komma in i USA – trots att de har giltigt visum och att en del faktisk har permanenta uppehållstillstånd. Gemensam är att de alla är muslimer. Kaos på flygplatserna, stora protester, bilder sprids från ett land som nu bygger in sig bakom höga fysiska och psykiska murar. Måhända är nästa steg att införa det gamla, fina feodalsamhället. Om nu Trump vet vad det innebär …

Terror i Kanada. Galningar, förmodligen på yttersta högerkanten, sköt vilt inne på en Moské i Quebec. Minst fem döda – än så länge. Extremister på båda kanterna klämmer in oskyldiga muslimer i ett hörn.

IMG_20170126_160550_546

 

För övrigt kliver jag idag 12.50 på södergående buss för att vid 16-tiden kliva in i min lägenhet på Pig Hill. På torsdag kommer Lena körande i sin lilla Musse Pigg-bil och på lördag är det middagsbjudning igen. Det får snart bli hejd på detta sociala experiment. Fast kul ska det bli. Hej hopp på er alla!

BESTÄLL MIN BOK >>> Länk till förlaget

20160315_163208

”Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt. […] Öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet.  Helhetsbetyg: 5 av 5.”
Katharina Jacobsson BTJ

”Spring Kent, spring! är en välskriven och oavbrutet spännande självbiografisk roman om ett liv som hade kunnat bli annorlunda om någon hade sett och förstått att psykisk sjukdom och missbruk ofta hänger ihop.”
Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent

”Spring Kent, spring! är Kent Lundholms femte bok. Den klibbar sig fast, tränger in under huden och drabbar med full kraft.”
Yvonne Rittvall, Folkbladet

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.