Farliga orättvisor

Morgon i AIK-land. Lena sover ännu. Åker söderut mitt på dagen och ska åter färdas längs världens tråkigaste vägsträcka, E4 mellan Umeå och Skellefteå. Vet egentligen inte varför sträckan fått detta trista epitet, men har stött på så många som tycker som jag. Kanske är det fonden mörk skog eller de evigt långa raksträckorna – för att inte tala om de ständiga radioskuggorna som får nätet att lägga av.

Vår värld är sjuk. Något har gått snett. Det krigas i varje hörn och det hotas ständigt om nya. En ojämlik, orättvis värld är en farlig värld. Anno 2017 äger 8 personer lika mycket som den fattigaste halvan av världens befolkning. Åtta personer! Ifjol krävdes det 62 miljardärer. Nästa år krävs det kanske bara 4-5 rika personer. Orättvisorna skapar arga, missnöjda människor, som sugs upp av högerextrema partier som tror att lösningen på orättvisorna är att sparka neråt, kasta ut flyktingar och förgöra muslimerna.

rånare

Aftonbladet skriver att i Sverige har vi 178 miljardärer samtidigt som det finns 350 000 fattiga pensionärer. I Sverige tjänar en enda storbolagsdirektör lika mycket som 54 arbetare. Sverige är ledande i växande klyftor. Det börjar bli dags att göra något åt dessa orättvisor och då får man väl börja att beskatta de rika och jobba för en rättvisare fördelning och bygga upp den välfärd som raserades av den borgerliga regeringen.

Tomt i min kalander. Ska jobba med en del uppdrag jag fått av föreningen Hjärnkoll – enkäter, kontaktlistor med mera. Sen jobbar jag med de texter som ska ingå i min och Linda Marklunds nya berättarföreställning. Någon gång i slutet av september lär det bli premiär.

För övrigt undrar jag (och resten av världen) vad det är för fel på Trump.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.