Hjärnan i viloläge

Gråa skyar över AIK-land. Sovit oroligt. Måste ha snarkat eftersom L. ligger i sängen på samma sätt som Pippi Långstrump, med fötterna på kudden och huvudet nere vid fotändan.

Vi var bjudna på middag i går. Trevligt. Men jag har så rysligt svårt hänga med vid ett bordssamtal; förmår inte att sortera bort viss information. Istället rusar världen med alla dess ord och gester in i min hjärna och snurrar runt där. Till slut går hjärnan in i ett viloläge. Det är pinsamt. Folk kanske tror att jag blir tyst och drar mig undan för att jag är högfärdig eller arrogant. Nu känner gårdagens värdar till min stroke och ADHD och vet att det hela handlar om min stresshjärna. Men det är trist att jag blivit på det här sättet. Det hindrar mig från att vara sociala, att vara en i flocken.

Har börjat jobba med de texter som ska ligga till grund för min och Linda Marklunds berättarföreställning. Jag ska försöka gestalta Konungen och Ester Duva. Vi har redan fått två bokningar: Premiär i Lycksele i början av september och Bjurholm i oktober.

För övrigt ska vi ha respekt för tiden. Utan tiden så finns vi inte. Tiden är hårdvaluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.