Det intelligenta takräcket

Nu kommer jag inte undan. Nu står Julen tryckt mot min näsa och om jag skulle få för mig att försöka fly, så kommer ett par hundra tomtenissar, skolade i karate och en rad andra kampsporter, att rusa ifatt mig och dra mig in mig under julgranen igen. Kanske skonar de mig för att jag ställt upp ett hundratal, små blinkande tomtar i min lägenhet, alla inköpta hos Clas Olson – som vi alla vet värnar om allmänt välmående under dessa jular. Firar jul i morgon med dottra min, Hanna, hon som numera kör bil, dricker grogg och ständigt är på väg till något event – denna gång till Hemavan där hon och tjejerna ska fira nyår. Och inget kan jag säga, inte ens vara en förmanande fader – eftersom lilljäntan fyllt 18 år. Fast jag började ju leva rövare när jag var 16 år – trots att jag var uppvuxen i en helnykter familj och släkt. Men jag upplevde inga fördömanden, inga hot, bara ett dovt mumlande från pappa: ”Men var det där så jävla klokt?”

Santa's sleigh on Moon background

En av mina flitigaste bloggläsare, min granne, ropade idag över parkeringsplatsen utanför vårt hus, att han tyckte att jag skrev intressanta och läsvärda bloggar, särskilt de om psykisk ohälsa. Jag ropade tillbaka om han ville att jag skulle skriva mer porr i mina bloggar. Jo, då skulle de bli än mer intressanta. Jag svarade att jag som Pig Hills kulturman skulle akta sig för dylika teman. Fort skulle jag vara anklagad för det ena å det andra, och innan jag visste ordet av, var jag sumeriskt dömd och uthängd i Expressen för nåt jag gjorde i fyllan å villan 1976, och VK skulle kasta ut mig från denna blogg för att inte riskera sina liberala idéer. ”Nä. det är sant”, ropade grannen. ”Skriv det du är bra på. Fantisera inte ihop nåt som du icke bemästrar.”

vo-31454717_1_arb

Såg annonsen och slog till. ”DET INTELLIGENTA TAKRÄCKET!” Dyrt som fan. Men fick det på plats på min Skoda Romster, sedan hämtade jag schackspelet och ett sönderläst exemplar av Wittgensteins Tractatus logico-philosophicus. Men en inte tusan var takräcket särskilt intelligent. Det var helkorkat och fattade inte ett jävla skit. ”Spelar du schack på biltaket”, sa en annan av mina grann och försökte att hålla god min. Det visade sig att grannen köpt ett billigt räcke (och ointelligent) på Biltema – men trots det det kunde hans takräcke i varje fall vissla Smoke om the water …

För övrigt är det så att en lyssnande människa lär sig mer än de som ständigt  (av ett inre tvång) måste prata sönder tystnaden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.