En dag som forskare

I dag har jag varit på workshop gällande ”Erfarenhetsbaserad kunskap i forskningen”. Är sedan tre år sedan medlem i FoU Panelen och min roll är som brukare; en som är någorlunda beläst, som pluggat kommunikationskunskap och vetenskapsmetodik, och som har egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Meningen är att jag och de andra brukarna, med våra erfarenheter, ska vara forskarna behjälpliga med deras forskning.

20190528_164835
Professor Urban Markström, universitet, Annika Nordmark, FoU Välfärd.

Jag mår gott av att träffa klokt folk. Inte minst för att det stimulerar min intellektuella spänst, då jag under dagen var tvungen tänka att ett varv extra innan jag öppnade käften. Kring bordet satt idel professorer, docenter och forskare. Och min merit är att jag är rysligt bipolär … Nja, inte allt.

KentPsy

När det var dags för mig att rabbla innehållet i mitt CV gick det ett sus genom rummet. ”Sa jag att jag har ADHD”, frågade jag när jag kommit till mitt jobb som landshövdingens pressekreterare samtidigt som jag romandebuterade och hämtade hem min dotter från Kina. ”Ni vet väl att vi med ADHD är orädda, nyfikna samtidigt som vi fort blir uttråkade. Det är kanske därför som vi försöker göra tre-fyra saker samtidigt, och byter jobb så förskräckligt ofta.” Forskarna nickade stumt. Kanske tyckte de sig se ett intressant forskningsobjekt framför sig.

Dags att fixa mat och varva ner. I morgon bitti 08.30 ska jag fotografera mina ögonbottnar för att kolla så att inte min diabetes fått för sig att sabba min syn.

© Kent Lundholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.