Berättar på Berättarfestivalen

Trots en darrig dag var det två ärenden som tvungna att göras. Min roman ”Män som spelar schack” är slutsåld på Förlagstjänst (vilket är bra). Sålunda skickade jag å förlagets räkning iväg två kartonger till (40 böcker) så att inte köparna behöver stå i kö och vänta. Men det är en tung sysselsättning att bära böcker, måste börja skriva tunnare romaner.

Kent2
Från boksläppet på Pilgatan, Umeå.

Åker till Skellefteå i morgon lördag och laddar inför nästa vecka då Berättarfestivalen drar igång. Jag är naturligtvis på plats och kör fyra föreställningar under lika många dagar. Om du har en timme över, så kan du väl komma förbi och lyssna när jag kåserar om inlandsmännens sätt att hantera vänskap och deras sätt att tala om känslor och naturligtvis om deras intresse för schack. Jag läser förstås också ur min nya roman ”Män som spelar schack.”

Välkomna till:

  • Kåge bibliotek mån 14/10 18.00
  • Ursvikens bibliotek tis 15/10 14.00
  • Burträsk bibliotek ons 16/10 14.00
  • Skelleftehamns bibliotek 17/10 14.00

KentBOK

 

Dagens andra ärende var att hämta mina nya brillor. Började ju se sämre på grund av min Parkinson. En bidragande orsak till uselt seende, har även att göra med att mina gamla brillor blev sneda och vinda efter ett omtalat fall uppe på Hamptjärnsliden. Sa till optikern att jag var ute efter par glasögonen som påminde om de som Häradshövdingen i Lycksele bar på sin näsa under 50-talet. Fann ett par som påminde om dem. Sen uppstod ett mindre tumult hos optikern. Jag gillar nämligen inte jag får en prisuppgift före köpet, men plötsligt med 1200 kronor vid avhämtningen. Vägrade betala den senare summan på 3800 kr, utan stod på mig och gick därifrån efter att ha betalat 2600 kr. Kände mig inte ens en jobbig kund, för rätt ska vara rätt. Även vad gäller för glasögon av modell Häradshövdingen.

nya brillor
Mina nya brillor modell Häradshövdingen.

För övrigt finns det det tung och jobbig statistik som visar att de som varit långvarigt sjuka i en kronisk psykisk sjukdom riskerar få sin livslängd förkortad med 15-20 år. Detta på grund av att dessa patienter fått en sämre somatisk sjukvård än gemene man. Inaktivitet p.g.a ångest och isolering, mediciner som lett till kraftig viktuppgång, högt blodtryck, diabetes förkortar livet genom en stroke eller hjärtinfarkt. Orättvist! (Säg nu inte: ”Det är väl bara att rycka upp sig och börja motionera”. Det tyder bara på att du lider av bristande kunskap i ämnet.)

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.