Reser mot Kåge

Fick idag präst- och kyrkoherdelängderna från Lycksele församling; om den urstarke kyrkoherden Frykholm från tidigt 1900-tal som inte nöjde sig med att vara präst och kyrkoherde, utan var även bonde, till den kyrkoherde som var i livet då Ester dog 1985, nämligen den skönsjungande Josef Brännström. Däremellan kom kontraktsprostarna Berlin och Clausén. Berlin känd för sina långa predikningar och Clausén som var så trevlig att till och med pingstvännerna gillade honom.

frykholm_axel_theodor_original
Frykholm, kyrkoherden i Lycksele, tillika bonde och urstark.

Suttit under förmiddagen och förberett mig inför kvällens framträdande i Kåge. Dessutom har jag filat på föreläsningen i Lycksele där hälften ska handla om psykisk ohälsa, och hälften ska vara mer lättsamt då jag får prata fritt om Män som spelar schack.

kåge

Bad, raka bort skägget, klä mig anständigt, sätta hatten på på flinten och sätta fötterna i mina nyputsade skor. Har funkat ganska bra, både psykiskt och fysiskt, då kvällsdosen ökats så att jag har fått en jämnare fördelning de dopaminproducerande medicinerna.

För övrigt är jag nog tröttare och mer sliten än jag vågar tro. Låtsas att regnar. Fortsätter att leva det liv som jag är satt att leva.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.