Kul på Pilgatan

Två timmars boksignering i ett trångt, varmt Bokkafé på Pilgatan i Umeå. Fullsmockat med folk. Sålde några böcker, fem stycken, och hann med en rad samtal med gamla vänner som dök upp för att fika. Trevligt att dela gamla minnen med de jag inte träffat på åratal.

Pil3

Pil2

Delade bokbord med Arne Müller och fotografen Stefan Persson. Vi hann avhandla batteridrivna bilar, skövlingen av inlandet och några framtida försäljningsidéer varav en borde gå att genomföra. Kan bli en överraskning för inlandsborna framåt nästa sommar.

pil1

Vi talade om nedgången i försäljningen av inbundna pappersböcker, som lär ska vara ett tapp på 30 procent. Lika stor nedgång som uppgången har blivit för ljudböckerna. Folk vill tydligen göra annat medan de lyssnar på god litteratur, typ jogga, måla om huset, köra bil, shoppa å gud vet vad. Inte undra på att folk blir utbrända.

Överlämnade ett signerat exemplar av ”Män som spelar schack”, som en slags försoningsgåva, till en glad kvinna, för att jag skrivit om henne i självbiografi ”Spring Kent, spring!” Nej, inte nedlåtande eller elakt. Kärleksfullt. Jag skrev ett kort stycke om hur vi delade säng och hur hon brukade svansa omkring näck i lägenheten och alltid väckte mig med ”Wonderous stories” med Yes. Men herregud, detta utspelade sig i början av 1980-talet.

yes

Gomorronmusik 1980 … YES

Fick en hel del ryggdunkar av folk, både av de jag kände och av helt  okända som följt mina äventyr i pressen, på Facebook och här på bloggen; de som noterat min oändliga rad av diagnoser jag dragit på mig, men att ändå står på benen; de tackade mig för bra skrivna böcker och inte minst sa grattis till stipendiet jag nyligen fått. Sånt värmer. Att möta empatiska människor gör en själv empatisk, värmen som flödar över kan jag ge till nån annan, godheten som väcks kan jag ge överlämna till nån som behöver det. Tänk, allt detta är gratis.

Fick skjuts hem. Trevligt samtal med Stefan Persson, numera redaktör på SVT. Ett sånt där samtal som görs vart tjugonde år; då allt ska summeras under en intensiv kvart i tät biltrafik. Två journalister beskrev sina liv i notisform. Men det blev ändå begripligt.

Trevlig helg! Bra musik!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.