Sol på flintskallen

Sitter och lyssnar på Go kväll som rullar fram i min TV. Gör om mig, heter programpunkten. Vore kanske nåt för mig … Hur tusan man nu gör om en tunnhårig, lönnfet gubbe på dryga sextio, som dessutom har påsar under ögonen och gluggar mellan framtänderna. Kan de filma när en känd plastikkirurg gör ett rejält ingrepp i min nuna – med yxa, mejsel och såg?

Slog på SVT för att se min kompis Kirsi Abrahamsson som intervjuades om sitt hemliga drömjobb.

Efter pensioneringen startade hon en detektivbyrå. Nu löser hon bland annat ekonomiska fall på internationell nivå. Tufft, tycker jag.

Märkligt, kommer på att förutom detektiv-Kirsi har jag en annan tjejkompis som är en jättehemlig Säpopolis som jagar terrorister. Jag omger mig med tuffa, modiga kvinnor. Bra  – ifall jag av nån anledning skulle försvinna, gå upp i rök, gå vilse, börja irra runt i tillvaron, så kan de med största sannolikhet hitta mig under nån yvig gammgran där jag sökt skydd mot regnet.

Satt ute på balkongen idag. 40 minuter räckte för att bränna mig på flinten. Men så har jag knappt varit utomhus sen förra sommaren. Här på Ostvägen har jag åtminstone en rejäl, stor balkong – dessutom i söderläge.

På förra stället plockade en firma ner balkongerna för att måla om dem. Det skulle ta max tre veckor. De hämtade balkongerna i maj och återvände med dem i september. Det var tre coola hantverkare (klåpare) med bakåtvända hipphoppkepsar som pratade onödigt högt – eftersom de inte hade mycket att säga.

I morgon är det långfredag. Jesus, den sanne människosonen tillika den sanne guden. Han som dog på korset för att rädda oss förtappade, fördömda vanliga människor från alla synder.

T-Jacke i Lycksele påstod en gång under ett av sina delirium då han brukade få hallisar, att Jesus egentligen var en hemlig stridspilot som kraschat på Golgata och att korset var ett förklätt flygplan.

Ja det var ju också en teori. Den förtappade mannen som alla förlorat allt hopp om, nyktrade till på äldre dar och blev soldat i Frälsningsarmén. Minns hur mjuka anletsdrag han fick när skägget var avrakat. Han stod där utanför MB och samlade in pengar till svältande barn i Afrika. På riktigt. Han hade fått Nåden.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.