Jackskojare i stan

Jacka av annat märke.

Se upp för skojare! ”Få två Armanijackor, betala en liten summa för den tredje. Jag luras inte”, sa mannen på usel engelska. Skojarna är i stan.

En stor svart bil körde upp vid min sida på parkeringen vid COOP Ersboda här i Umeå. En stackars affärsman fick inte ner sina tre jackor i bagaget när han skulle flyga hem till Milano. Vi snackar alltså tre armanijackor värda 10 000 kr! I min storlek. Men en sak har lärt mig här i livet. Inget är gratis! Det var nåt skumt. Kanske att ringarna på hans feta fingrar såg ut som leksaker. Tackade nej och gick min väg.

Läste nyss på Hälsingland.se att en man i denna dag råkat ut för samma skojeri. Han hade låtit sig luras och betalat 1000 kr för de tre ”äkta” armanijackorna som visade sig vara plagiat värda en dryg hundring – för alla tre. Se upp för välklädda herrar som vill ”ge bort” ett par jackor av märket Armani. SKOJARE!

3 kommentarer

 1. Stefan

  Är för slappt här med corona tycker jag. Gör en insats som verkligen fungerar. Ta lärdom av andra länder. Gör om gör rätt.
  Andravåg vet vi kommer och nu är det slapohänt i affärer, kollektivtrafik och arbetsplatser.

  Vad tycker du som ofta är klok att man ska göra?

  • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

   Stefan: Ja vad göra? Börja med att införa munskydd inomhus, stäng krogarna vid 22.00, krymp även familjefesterna, få folk att läsa igenom de korta styckena ang. rekommendationerna från Folkhälsoinstitutet, sätt de obildningsbara på tvångsundervisning, lär folk att räkna till två meter, ge böter till de som inte lyder. Grejen är ju att även om de får en lindrig Covid 19 så kan de smitta ner tiotals och dräpa hälften av dem. Världen har aldrig någonsin varit utsatt för en sådan pandemi som just nu. Kanske skulle SVT tre gånger per dag visa livefilmer från IVA där folk ligger i respiratorer, ung som gammal och medvetandegöra för stollarna som tror att de är Stålmannen vilket jävla hemskt sätt det är att dö på. ja, lite kort …

 2. Stefan

  Håller faktiskt med. När jag hade semester sa kollegor att jag kan väl inte åka till mitt hemland pga corona. Jag sa nej jag ska ha semester inom Västerbotten.
  Semestern började och de som sa så åt mig ja ena åkte till Spanien enligt bilder på Instagram. Den andre vistades i Stockholm på olika krogar och serveringar. Folk tycker att ”alla andra” ska akta sig. Tragiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.