Datorn dog!

Klev i går upp vid femsnåret för att under ett par, tre timar hinna rätta i korrekturet, då det var meningen var att vi denna dag skulle ha begett oss mot Skellefteå. Gårdagen var tänkt att användas till att utan stress packa våra väskor och städa lägenheten. Men då hände det som inte fick hända: Datorn kraschade!

Som tur var hade jag sparat korrekturet på USB-sticka, 30 sidor som jag rättat dagen innan. Innan jag lade mig kvällen före, vid 01-tiden, så fick jag  en ingivelse att spara dagens arbete. Tur det. Har 80 procent av mina texter lagrade, men glömt att exempelvis spara de fem novellerna jag skrev för ett par veckor sedan och studiematerialet till Vårdfacket och ABF. Bilderna har jag ju i mobilen.

Jävla datorer!Jag var tvungen att bege mig ut Coronavärlden och snabbt köpa en ny stationär dator och en skärm, en del kablar, ett nytt Officepaket – och en extern hårddisk som med jämna mellanrum sparar ALLT som finns i min nya dator.Har haft svårt med molntjänsterna som inte alltid sparat det senaste jag skrivit, utan jag har joxat på med små USB-stickor. Nu fick jag betala surt för denna inställning. Det verkar vara på det viset att dagens datorer tillverkas för att bara hålla i tre år. Ungefär med så ofta har jag fått köpa ny utrustning. Det tog hela gårdagen och en bit in denna dag, med att på nytt installera appar, program, texter … och sen jävlas med alla miljoner lösenord som fanns nerkluddade i en liten svart bok där jag skrivit upp dem alla. Nästan alla …

Texterna till Podcasten försvann.


Håller mig för skratt.
Skriver vidare. Ester ska i hamn. Om så jag stryker med av ett Corona virus. Eller blir det månne ett datorvirus som däckar mig?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.