Kirurg eller schaman?

Anti-virus ligorna hotar vaccinforskare!

Nu ökar risken för en tredje våg, då coronaviruset ständigt byter skepnad och tycks smitta lättare. Vi närmar oss stupet. Så hörde jag hur stollarna börjat hota vetenskapsmän, forskare. läkare, ja, alla som som för en vetenskaplig, medicinsk kunskap för att rädda oss för att slippa kvävas när covid-19 slår till. Det fick mig att i kväll skriva följande inlägg på Face Book.

INLÄGGET:

”Vad gör du just nu?”” frågar Facebook. Inte ett förbaskade dugg! Sitter bara här och grunnar på en del futtigheter. Som att okunnighet och obildning blivit en fjäder i hatten. Inte är det väl nån fysisk aktivitet att bli upprörd över att anti-vaccinmotståndare, runt om i världen, hotar forskare, läkare, tjänstemän till livet, för att de försöker rädda oss ur pandemin – och hur tusan har det gått till när vetenskapligt beprövade metoder blivit till trams och lögn för så många?

Dumhet är numera en fjäder i hatten.

Inte krävs det heller så mycket kraft, kära FB, när jag noterar att bildningsföraktet sprider sig fortare än pollen om våren. Vågar jag säga att jag på 90-talet läste fem ABF-kurser i konversationsengelska – utan att bli hotad till livet? Varifrån kommer alla dessa antimänniskor? Vem är det som sitter och hittar på alla konspirationsteorier? Och varför väljer folk att tro på dessa sagor? Snart blir väl Tomten president i USA.

schaman eller kirurg

Är anti-människorna lika oresonabla ifall de själva skulle behöva hjälp? Ja, om det skulle oturas, så jäkligt, att omedelbar kirurgisk hjälp skulle krävas. Kirurgin bygger ju som bekant på vetenskapliga kunskaper? Huvva! Rent logiskt borde de ju kasta ut kirurgen och be om att få träffa en schaman eller en voodoo-doktor? Eller offra get utanför sjukhuset … Nä, jag gör inget särskilt, kära Face Book. Tänker bara … Retas lite …”
/slut på citat.
Men folk verkar ha förlorat så väl sitt förnuft, som sina läs- och skrivkunskaper – och de verkar inte begripa de mest elementära förordningar och råd. Storhopen har ju rest till fjällen för att med ett flitigt klusterbeteende dra med sig ett par kilo virus till hemorten. Egoister!
Suttit i två dagar och skrivit till de två ungdomar som flyttat till min barndomsby Bäckmyran och dessutom flyttat in bygdegården, drygt hundra meter från mitt barndomshem. Modiga ungdomar. Jag har sammansatt ett kompendium över händelser som skett i den trådsmala byn och vilka människor som en gång levt i de ensliga och utspridda kronotorpen. Text och bilder, snyggt utskrivet.
Två dagar med en rejäl höjning av min medicin mot Parkinson (L-dopa). Ett par veckor tillbaka har jag verkligen plågats av sjukdomen, varit stel i musklerna, svårt att lyfta fötterna, mardrömmar. Har dock sovit okej och inte varit upp och gått i sömnen – men så är där en doktor som genast vill ändra på ett vinnande koncept. Hur väl känner jag inte igen dessa ängsliga läkare.

2 kommentarer

  1. Irene Grundström

    Hej Kent! Vilken lycka för de ungdomarna att få byns historia som inflyttningspresent. Den skulle jag också vilja läsa. Kan du inte lägga ut den på bloggen?
    Vilken rolig bild du hade på den ängsliga läkaren och den frustrerade patienten. Jag kan inte låta bli att skratta fast jag vet hur svårt du har det så att det skulle passa bättre med att gråta. Jag hoppas att du hittar någon läkare som är vuxen nog att ta egna beslut.

    Din vän bakom skärmen…Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.