Gubbfika och fotboll

Här byggs bredare väg.

Äntligen breddas E4 mellan Umeå och Skellefteå, i varje fall några mil. Många mil återstår, men de får inte lämna kvar resten av ”koststigen”. Men det tar tid att passera området där de bygger bredare väg. Dryga timmen tog de första tre milen. Ständiga stopp. Lär bli kaos i sommar när norrmännen och tyskarna kommer med sina gigantiska husbilar.

Har åkt upp till Skellefteå, för att träffa Lena och fira midsommar. Har även träffat en ”Räddare i nöden”, ska bli spännande och följa hennes agerande.

Glädjande är att gubbfikat tagit ny fart. Fasen, nästan ett år sedan jag träffade gubbarna.

Kul att se Sverige vinna mot Polen med 3-2. Kan bli en minnesvärd fotbollssommar. Att vinna gruppen före Spanien är imponerande. Det var häftigt att se de matcher som Zlatan medverkade i – men laget spelar totalt sett bättre fotboll utan Zlatan. Allt för mycket kretsar kring en enda person.

Förra årets midsommarafton.

Ska ut och offra en get till vädergudarna. På midsommarafton skall solljuset flöda, och ingen ska kunna skilja på dag och natt.

Lev väl go vänner!

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Anders

  Tycker man inte om att sitta i bilkö så kan vägen Ersmark – Bullmark – Robertsfors – Gumboda vara ett tips…

  • Kent Lundholm (inläggsförfattare)

   Jo jag har testat den vägen ett par gånger och kunnat konstatera att många andra kommit på den idén, särskilt alla tunga fordon i norra Europa. Jag hade kanske otur. På hemvägen ska jag köra den vägen. Det är en ganska vacker del av världen. Trevlig midsommar! Kent

   • Anders

    Tråkigt att höra att så många andra har kommit på att man kan ta denna väg, särskilt då tunga fordon. Förr var den ganska glest trafikerad. Enda nackdelen var att asfalten var lite skrövligare än på E4:an, så slitaget på bilen var lite högre 🙂

    Tack för informationen, då vet jag till nästa gång att gamla Robertsforsvägen kanske inte blir den tidsvinst som jag hoppas på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.