I morgon bär det iväg

Kent Lundholm

Norsjö. Orkade knappt stå på bena.

Femton dagar sedan besöket i Norsjö. Den plats på jorden där min och Esters turné nådde vägs ände. 40 framträdanden blev och några till. Väl hemma hos Lena i Skellefteå, efter en tur på isiga vägar och snörök Sen låg vi tre dagar. Ester bar sten, jag och Lena böcker. Jag har börjat likna en indian är ute letar spår: framåtböjd med krökt rygg. ”En dag ska vi bli så sne å krokig att vi kunn blog opp fåror däri pärlanne.”

Kanske är pinvärken bakpå ryggen en sorgereaktion, en slags abstinens. jag har inte lyckats få tid hos någon läkare, men genom ny tjänst på 1177. Jag fick besvara en mängd frågor som analyserades av en robot (en sådan där smart plåtburk) som efter en stunds betänketid kom fram till att jag skulle uppsöka läkare på hälsocentral.

Va fan, det var ju det jag skrev på fråga ett. ”Vill du chatta med en sjuksköterska?” JAAA! Och då fick jag efter tjugo minuters väntan konversera med en kunnig och trevlig sköterska. En riktig männisch! Efter att jag snabbt redogjort för min situation. ”Det låter ju inte klokt!” En halvtimme senare hade jag en läkartid på hälsocentralen. Men jag fick nöja mig med en AT-läkare.

Ester i mobilen

En hel del beröm har skickats till mig. Förlaget har på sin webb lagt upp ett prov av Örjans inläsning. (Detta är icke den bearbetade inläsningen.) LÄNK TILL Ord & visors startsida. Längst ner finns en länk till de Örjan Lundbergs inläsning.  Ljudboken köper di på BOKUS ELLER ADLIBRIS. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.