ID-kapad av DarkNet

Det fattas ljus i mörkret

Skriver allt mindre mängd texter, då trögheten tagit tankar och kreativitet till fånga. Tre dagar, inte ett ord, men det har sin förklaringar. Det finns alltid en förhistoria till de berättelser vi tar oss an och stundom får för oss att tro att vi skapat något nytt. Trött och dagavill.

I början av förra veckan spatserade över Rådhustorget i centrala Umeå – förmodligen med  ett drag av högmod som ut smetat över ansiktet.

Morgonen förra fredagen började icke bra. ID-kapning och ett besked om att mina personuppgifter hamnat i DarkNet, en otäck plats vid sidan av internet och där man livnär sig hände på att stjäla uppgifter av naiva person, sedan börjat de att göra inköp i mitt namn. Räkningarna kommer till mig.. Då måste j vara på tårna och bestrida  fakturorna  och återsända dem i rekommenderade brev.

Det var inte allt .Hittade inte mina glasögon och min intelligenta TV gick inte att slå av. Snusdosan hade fått ben. Glasögnen. Ingen ro att skriva. Gömd och glömd för världen.

Under denna kaosartade dag ringde de från Lycksele lasarett och meddelade att mor var död. Hon hade tydligen nyss bytt om till finkläa då hon bjudit över grannarna på kaffe med doppa. Hon gick till sängen. Antingen rasade hon ihop efter en stunds vila elle så stöp hon å skall vid sängen. Hon bet sig fast vid tystnaden.

Svarte Petter mår gott.

Har mått uselt idag. Parkinson i precis hela kroppen.

Vilset ser jag mig omkring
En oändligt stor surmyr
vars gyttja  slutit sig kring skorna
Ingen karta, ingen kompass.
Spelar ingen roll,
För en hemlös ordnasare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.