Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Framtiden är inget jävla skämt! – ta makten över ditt liv!

I dagarna har det slunkit ner ett utskick till alla förstagångsväljare i länet. Det har varit olika reaktioner på utskicket. Bland annat har Folkpartisten Monica Wahlström och hon får medhåll från KD ombudsmannen och kommunpolitikern Smetanaa reagerat starkt på utskickets rubrik "Framtiden är inget jävla skämt!" Att CUF i Västerbotten valt den rubriken är för mig ganska enkelt att förstå. För framtiden är inget skämt! Budskapet på framsidan foldern vilket verkar vara det Monica reagetat på är

Det är dags att ta makten över ditt liv!

Steg 1: Läs den här foldern!

Steg 2: Gör ett medvetet val i höst!

Steg 3: Kasta Jantelagen i papperskorgen!

Sedan innehåller foldern 3 rubriker på en A6 var, det ena handlar om ungdomasarbetslösheten och vad vi vill gör åt den, en del som handlar om miljöpolitik och den sista delen som handlar om vilka frågor Centerpartiets ungdomslista vill göra i landstinget.

Att CUF i hela sin kampanj har valt ett språk som inte används av etablerade politiker kan säkert vara stötande för vissa som inte ens klarar av att ta in vad kampanjen heter som tex Jonas Sjölstedt, Helén Pettersson och Jytte Guteland, CUFs kampanj heter inte "Fuck facket 4-ever" Den heter "arbetsmarkanden är ett jävla skämt!" För det är den för de ungdomar som aldrig tillåts ta steget in i vuxenlivet.

Jag tycker att CUFs utskick är snyggt, kaxigt och anti jante, antingen gillar man det eller så gör man det inte. Men Sveriges unga verkar gilla CUFs kampanj, då CUF växer i hela landet, Centerpartiet lyfter i oppinionsundersökningarana, både de som görs bland förstagångsväljare och de som görs för hela väljarkåren. Alliansen leder!

Att språkbruket i kampanjen inte gillas av alla kan jag förstå, men det väcker känslor och jag har talat med många av länets förstagångsväljare och de flesta reagerar inte nämnvärt på språket, utan många av dem tycket det är ganska skönt att politiker inte säger "Arbetsmarknaden är en marknad bestående av utbud av arbeten och efterfrågan på arbetskraft och hur många som får jobb…"och de som gör de blir säger att de faktist ska läsa på och faktist göra ett medvetet val i höst! Även om de inte röstar på oss så gör de ett medvetet val och det främjer demokratin.

Tillsist kan jag också tycka det är lite märkligt att det är alliansbröder och systrar som reagerar på CUFs utskick och inte SVaMP företrädare?

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Anna-Lena Schulz

    Hej Johan!
    Visst kan man tycka det är onödigt med ”svärord” i ett utskick men det viktiga är ju faktiskt de tre stegen du visar på och att man gör ett medvetet val! Helt klart har CUF-utskicket fått människor att reagera och det i sej är ju positivt!
    Synd bara att det hackas på detaljer när det är ett bra utskick som visar vad CUF vill!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.