Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Holmlund (S) blandar äpplen med päron!

Umeås sosseledare blandar ofta äpplen med päron och jobbar hårt för att markera sitt missnöje mot Centerpartiet och dess företrädare. Holmlunds senaste blogginlägg är inget undantag. Där tycker han att Lars Weinehall (C) borde arbeta för att sossarna ska ha viceordförandeskapet i KS i Vindeln när han tycker sossarna i Vilhelmina ska hålla tassarna borta från att utse vilken allianspoliker som tar plats i vilken nämnd och styrelse samt vem alliansen vill ha på vilken post!

En man med Holmlunds erfarenhet och ålder borde förstå och respektera alliansens förslag på vem som ska sitta på vilken post. Dessutom fanns, vad jag förstår det, i Vilhelmina en övernskommelse mellan alliansen och sossemajoriteten hur posterna skulle fördelas. I Vindeln är det sedan en tid tillbaka tradition att majoriteten har både ordf. och vice ordf i kommunen, inget Holmlund klagade på då S hade viceordförandeposten i KS förra mandatperioden. Något uppgör fanns inte i Vindeln att S skulle ta viceordförandeskapen heller inför valfullmäktige…

Men ett exempel som kanske Holmlund förstår. I Umeå är ju överenskommelsen att S och V  majoriteten tar alla ordförande och andre vice ordföranden i de kommunala nämnderna och i KS, medan alliansen tar vice ordförandeskapen. Alliansnsen har ju fler mandat än S och således en ganska god chans att sätta käppar i hjulet för dessa planer och avsätta en massa sossar. Man hade, i all hemlighet, kunnat göra upp med Spiric, bett henne, på sittande möte, nominera sig själv till KS-ordförande samtidigt som hon nominerat Holmlund till ordförande i Jämställdhetsutskottet. Alliansnen hade röstat med (V) och vips hade (S) förlorat KS-ordförandeskapet. För uppenbarligen spelar det ju ingen roll för Holmlund vem som får vilken post så länge det bara är någon från det block som tilldelats platsen.

Jag vet att mitt exempel här ovan är helt hypotetiskt, men det fungerar matematiskt. att det är orealistikst beror ju faktist på att allians för Umeå respekterar de övernskommelser man ingått. Något som sossepamparna Abrhamsson och Nilsson borde lära sig.

För övrigt vet jag att Sahlin avgår men alla andra har ju redan bloggat om det. Så det gör inte jag. Det är så pass mycket som redan är sagt, både bra och och mindre bra saker!

/Johan

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Jag har besvarat din kommentar i Maria Kristofferssons VK-blogg, men eftersom jag inte vet om hon kommer att lägga ut den så lämnar jag ett svar även här. Kopierar in din kommentar så att det framgår vad jag svarat på.
    Johan Kling säger:
    Bästa Viveka.
    Om du läser din partikollega Nilssons senaste blogginlägg ”klavertramp i kvadrat” här på VK-bloggen så är det tydligt att han kritiserar Maria och att hon dels läste upp Mauds SMS och sedan kommer svidande kritik att Maria talade om vem det var som utsett årets vinnare…detta saxat ut Nilssons VK-blogg
    ”När hon presenterade vilka som var nominerade till Årets Företagare så påpekade hon flera ggr att den var utsedd av den ”nuvarande politiska majoriteten” Vad hade det med saken att göra? Vi har haft den ordningen i 20 år i Vilhelmina”

    Mitt svar:
    Bäste Johan:
    Om du läser min partikollega Nilssons senaste blogginlägg här på VK-bloggen en gång till och försöker vara mindre partisk, så kanske du också förstår.
    Det är skillnad på ”den nuvarande politiska majoriteten” och arbetsutskott.
    Hon antydde att det var socialdemokraterna som utsett årets företagare, hon nämnde överhuvudtaget inte att fem personer, däribland två borgerliga företrädare, enhälligt tagit beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott.
    Reglerna och kriterierna är det ingen som ifrågasatt, men vi (Åke och jag) är inte de enda som reagerat på och undrat över vilket syfte hon hade när hon uttryckte sig som hon gjorde.

  2. Johan Kling

    Hej Vivkeka
    Alltid roligt att få kommentarer

    När man läser raden i Nilsson blogg ”Vad hade det med saken att göra? Vi har haft den ordningen i 20 år i Vilhelmina”
    När Nilsson själv direkt syftar tillbaka på att det är den politiska majoriteten som utsätt vinnaren och att man gjort det i 20 år.” Jag vet inte om det går att tolka på så många sätt?!

    I och med att så många sossar har reagerat på det Kristoffersson sade och med tanke på vad Nilsson svarade så kan det tolkas på olika sätt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.