Nå, är inte Dalen intressant då?

Självklart är Dalen ett intressant lag. Och ett bra sådant, outstanding i Umeå sedan många år. Jag menar verkligen outstanding. City har lyckats lugga dom nån enstaka gång i DM-sammanhang och så men i serien och i långa loppet, nää.

Visst är det stor underhållning att se Samuelssons brillians, Svahnen flyga lågt och Bodéns geniala passningar men i serielunkens långa lopp kan det kittla allt mindre. Speciellt tveksamt kanske mot lag som ex.vis Mullsjö och Jönköping. Det är ungefär som att se Joe Laberos magiska show var fjortonde dag, man blir mätt. Nä, för mig blir behållningen då att följa individuella spelare. Ska Tomasik leverera (som det nu heter i alla sammanhang) i paritet med det rykte som han har? Kommer Den bleke norrmannen att komma upp till den nivå han uppvisade under de tidigare säsongerna i dalentröjan? Tar Adam Berglund några steg mot att bli den toppback som jag tror att han har potential att bli? Sedan så finns det ju alltid intressanta profiler i motståndarlagen.Ta ex.vis Täbys oberäknelige Hyvärinen, Faluns irrationelle Hajo och inte minst den återkommande och evigt tassande Eskelinen i Warberg. En av mina absoluta favoriter. Sånt tycker jag är intressant och som drar mig till Gammlias läktare.

Dalen som lag blir för mig högintressant först när slutspelet nalkas. Jag tror absolut att dom fixar en plats bland de fyra bästa i serien. Skulle inte förvåna miig om de till och med tronar överst med tanke den bredd och spets som dom förfogar över. Men så kommer vi då fram till kvartsfinalerna. Nu måste Hallstensson också leverera (där kom  det igen!)  och se till att spöket inte tittar fram ur slutspelsvrån igen. Jag tror att han fixar det. Jag vill nämligen uppleva spännande kvarts-och semifinalserier i år från läktaren och sedan få se fram emot en finalmatch i TV-soffan. Den soffa som för övrigt alltid stöttat mig genom hela min utveckling till läktarcoach.

Ja, missförstå mig rätt  nu. Dalen är förstås altid sevärt men frågan är vad som kommer att kittla mig mest under säsongen. Svart är för mig enkelt. Det blir dels Citys ständiga underdogmatcher mot nästan hela tiden på pappret bättre lag. Går det vägen? Dels blir det också följa ett till väsentliga delar nytt Thorens kamp mot ett nästan helt okänt motstånd för att etablera sig i Allsvenskan. Det blir nämligen en helt ny show varje gång det.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.