Vilka är heta och vem ska man ”hata”?

Det drar ihop sig. Seriepremiärerna är bara ett par veckor bort. Äntligen! Det har varit en lång sommar. Vilka är dom heta spelarna nu då och var finns "hatobjekten"? Ja på nationellt plan är det väl ingen tvekan om att Patrik "Bad Boy" Andersson dragiit till sig det största intresset. Vilket lag blir det nu då? Nåt superliga lag eller Hammarby/Handen? I viket fall så får vi ju se honom i Umeå i vinter. Om det nu blir nåt lag alls, fallet verkar svårlöst.

Här hos oss så tycker jag att tre sent anlända spelare är dom mest heta: Ketil Kronberg i Dalen, Lasse Bergström i City och Jocke Lundberg i Thoren. Kan de verkligen vara så lätt att det bara är att dra av sig strandshortsen och kliva in på planen? Dom mest eftersökta av de tre är utan tvekan Lasse och Jocke.Thoren har letat centrar med ljus och lykta och City är i behov av-allt. Lasse är väl mannen med järnfysik och får nog fort tillbaka känslan för klubba och boll. Jocke gjorde fullt godkända insatser i Nolia Cup. Bolltalangen har han förstås inte tappat och med mer träning och lite matcher så tror jag mycket på honom. Ketil är väl det oskrivna kortet och är nog den som kommer att få och behöva den längsta startsträckan av trion. Min erfarehet är den att norska innebandyspelare inte är kända för sin asketiska försäsongsträning. Sedan är det ju inte direkt nån kris i Dalens forwarduppsättning. Tre spelare som det ska bli roligt att följa.

Vem/vilka ska man nu "hata" i vinter? För några år sedan var det enkelt. Mitt hatobjekt nr 1 var utan tvekan Niklas Jihde i AIK. En superglassig smokinglirare som sällan nötte skosulor genom att beträda den egna försvarszonen- ååh! Så slutade han ju tråkigt nog och blev expert på trav, hockey och gud vet vad. Snacka om brett kunnande.. Då blev jag tvungen att omfocusera. Det var inte särskilt svårt att hitta efterträdaren. Han spelade nämligen i samma femma som Jihde. En hänsynslös back med stor käft och enorm vinnarskalle. Snacka om att kunna gå över lik- Kristoffer Kranberg. Jag har nog "hatat" honom med mer glöd än i fallet Jidhe. Snacka om njutning när han i ett av sina sista framträdanden i Umeå åkte ut 3 ggr i första perioden! Tro det eller ej, slutar inte fanskapet han med, vilket svek! Jaha, bara ut och leta igen då. Jag måste säga att efter att ha följt flera av Caperio Täbys matcher från coachsoffan så föll valet naturligt.Blicken naglade sig fast på något av en Kranbergkopia. Back även han och med en regelförståelse som framstår som unik. Försök till dråp verkar enligt hans tolkning egentligen vara den enda förseelsen som kan leda till ett frislag. Jag pratar naturligtvis om Andreas Ackevi. Given, enligt mitt tycke, som främsta "hatobjekt" i vinter. Kolla in honom när Caperio gästar Umeå så förstår ni vad jag menar. Sedan när jag ett hopp om Kranbergs comeback senare i höst då AIKs backuppsättning inte imponerar. Det vore mumma det!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.