Där fick man på skallen men vad hade Bodén på sin?

Som sagt,där fick man på skallen. DM-finalen fick en helt annan profil och en helt annan utgång än jag och de allra flesta hade väntat sig. Undrar om ens Citygänget kunde tro på det när dom gick in till match. Visserligen gick matchinledningen deras väg men segern stavas inställning. Jag har knappt någonsin sett ett City med såna blåställ på. Helt plötsligt så märktes inte Erk "Illern" Nilsson särskilt mycket utan var bara en bland andra. Roligt att skåda jämfört med förra säsongens följetong i tidningarna på temat att vill man inte ta jobbet så…

Trots inledningen så såg det ut som om Dalenspelarna tänkte att det ordnar sig så småningom. Samuelsson sätter säkert ett par och sedan har vi ju Hjort i power play. men tiden gick och det mesta sket sig. I takt med detta visade sig istället det dåliga humöret. Frustrationen togs ofta ut på domarna. Som man inte visste att det mycket sällan lönar sig utan istället ofta får motsatt effekkt.

Jag vill lyfta fram två spelare i matchen, båda från City. Den ene är den nya målvakten Johan Bernmark. Han gör en mycket bra match och blir med säkerhet den som kan hjälpa till med att ingjuta självförtroende i försvarsspelet. Den andre är Mattias Hedlund. Honom har jag föjlt sedan koltåldern Geom alla år har han varit ansedd som en talang men också en som blandat och gett med alltifrån superba insatser till rena katastrofiska.Grabben har mognat ordentligt både mentalt och spelmässigt. Drullandet med bollen och halv-och hel indianerna är borta. Det är också de korkade utvisningarna. Igår såg vi ett gäng intelligenta pass och tuffa tacklingar. En del tyckte vissa Dalenspelare vara bortom  gränsen (eller hur Ermling).

Jaha,  och vad innebär nu detta för nästa match, seriepremiären? Självklart går City styrkta från matchen men…nästa vecka väntar a completely new ballgame. Ett Dalen som inte låter sig överraskas en gång till utan kommer att möta upp med två vässade femmor som kommer att hårdmatchas och med Hörna i mål. Matchinledningen blir som så många gånger förr i princip avgörande. Särskilt gäller det City där en bra start är allt. Det här blir roligt och rilktigt spännande att följa och…då är man ju i Rom. Undrar vad det kostar att följa en live sändning via mobiltelefon från Italien?

Eftersom jag förespådde att matchen skulle bli en gäspning så tänkte jag halvfocusera på coacherna istället. Jag hade hoppats att Hallstensson skulle fortsätta med sina enormt stora knäshorts och att han fått med sig Bodén på tåget. Allt för att signalera att här kommer dom tuffa grabbarna från Norr som inte bryr sig om vilket temperatur som råder. Döm om min förvåning när grabbarna kommer in i huvjackor. Vad i hela friden skall man med huva till i en sporthall? Det gav konstiga signaler som "här kommer det nog att blåsa kallt" eller  " vi stannar bara en stund för vi ska ut till snowboardbacken". Eller var det skoterspåret Bodén med tanke på kepan?

Citygrabbarna bar som alltid sina käcka blå träningjackor. Det är väl OK men ibland är det svårt att skilja dom från övriga spelare och man kan tro att dom tillhör fjärdeline som är beredda att hoppa in om det kniper.

Det här kan verka lite kuriosa och helt utan betydelse men jag tror annorlunda. Kolla in den amerikanska/kanadensiska coacherna inom hockey och basket. Strikta mörka kostymer, bländvit skjorta och matchande ofte illröd slips. Här råder ingen tvekan om vem som coachar laget. Den som försökte sig på denna ledarstil i Umeå var COACH Jedheim. Dessutom minst två steg bakom spelarbänken och hökblick och upphöjt lugn. Signalen var: Jag har koll på läget och spelarna vet vad dom ska göra för jag har sagt åt dom.

I övriga Superligan finns en del talande exempel. Min personliga favorit är Thomas Brottman fd Falun. Visserligen i spelarmundering men ingen tvekan rådde ända om vem som var coach. Hukande vid sargen med stort engagemang men samtidigt med en avväpnande glimt i ögat. Signalerar att solen går upp i morgon oavsett hur matchen slutar-skön snubbe.

Sämsta coachlooken har i alla fall Helsinborgtränarna. Blågrå(är det väl) kavaj, plommonlila(är det väl) skjorta och tråkig slips. Den signal dom sänder är ungefär denna: Ursäkta men vi hann inte byta om. Vi har så mycket att göra på Länsstyrelsen just nu.

Alla detaljer är viktiga för hur ett lag uppfattas som en helhet.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.