Några nerslag innan nedsläpp

Ja så har då lagen dragit sig tillbaka för att göra de sista förberedelserna inför första nedsläpp. Det går ju inte till så, jag vet, men det borde vara så. Allt som kan göras för att en idrott ska kunna genomföras smidigt med inte allför många avbrott borde ock så göras. Kör nedsläpp istället för tekning så slipper vi de eviga debaklet om vem som håller klubban några centimeter fel eller vad det nu kan vara. Samma sak efter att ett lag släppt in ett mål. Låt dom göra avspel på mitten så att vi kommer igång någon gång. Jag är också anhängare av att man skulle höja sargen på kortsidan med det tredubbla. Vi skulle få färre avbrott och ett nytt moment där returer från sargen skulle kunna bli livsfarliga typ som i hockey. Varför inte testa det?

Just nu är det väl också tid att hylla innebandyns verkliga hjältar, nämligen funktionärerna. Alltså alla som hjälper till vid sidan om planen som gör det möjligt att överhuvudtaget få till nån match. Från sargbyggare, kaffekokare, protokollförare och dom där ungdomarna som via daton spelar den skräniga musiken via Spotify. Dom är oumbärliga, tänk på det. Seket vill jag särskilt uppmärksamma. Dom jobbar ofta stressigt och utsatt. Gör dom fel så märks det direkt Ja, det gäller ju också domarna förstås men dom har ju åtminstone betalt. Bland doldisarna finns också ex vis materialarna/lagledarna. Ta bara såna som  Patrik "Dockan" Bäcklund och Göran "Klockan" Nordin. Nordinfamiljen är ju redan drabbad efter Julis skada och nu är jag allvarlig när uttrycker hur tråkigt jag tycker det att hon ska drabbas igen. Det är en riktig talang. Men tänk nu om "Klockan " skulle gå och bryta högertummen, hur skulle det gå då. "Klockan" jobbar nästan hela sin fritid i olika sek. Det är ett antal matcher varje vecka- oumbärlig! Man kan nämna många fler men jag tar två. Ove Nordin har burit innebandyn i Umeå på sina ansenliga axlar i många år nu. Sen kan jag inte gå förbi  "Kanariefågeln från Krusbärsvägen" Karina Lundquist. Lugn, tydlig och med en röst som smeker trumhinnorna-Toppklass!

Sportcheferna har ju ett helsiket slit också förstås. Och då menar jag inte främst att kunna intressera spelare för att komma till sitt lag. Nej jag menar JOBB! Hur ska man kunna få nån att skriva på om man inte fixar fram ett bra jobb? Allt mindre sport alltmer arbetsförmedling. Kanske är det dags att påverka den politiska arenan. Tänk ett kommunalt parti som sa att vi lovar att ordna fram 100 jobb till alla arbetslösa spelare i div 1 och högre. Vilket röstfiske.

Men nu har alla goda krafter gjort sitt och dom flesta vet i vilket dom ska spela(!). Otroligt bara det. Så nu tycker jag vi börjar.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.