Hög tid att lösa innebandyns gissel !

Smyg in  på en biologi/samlevnadslektion hos 8A på Hagaskolan en tisdageftermiddag. Eller droppa in på en lektion i körskolan samma kväll. Eller besök Tegs P 02 träning dagen efter. Vad förenar dessa företeelser. Jo, man talar om vikten av skydd. Att skydda sig före det att skadan är skedd. Man talar också om att det skett mycket skador tidigare och att det är viktigt att använda skydd.

 

Trafiksäkerhetsverket säger inte till bilföraren att: Hoppsan nu bröt du nacken i olyckan, nu måste du använda bilbälte i fortsättningen. Ishockeyförbundet säger inte: Hoppsan, nu har du haft tre hjärnskakningar för att du kört huvut i sargen, nu blir det hjälm hädanefter.

 

Men hur är det inom innebandyn? Inga skydd, jo någon enstaka ses använda glasögon i seniorserierna. Med stor sannolikhet är det pga av en tidigare ögonskada. Alltså skydd efter skada! Man ser ibland spelare med knäskydd. Vaför det? Jo,dom håller på att ta sig tillbaka efter en knäskada.Tydligen finns skydd att  använda. Har hört att dom är hiskeligt dyra och kräver specialmått för den spelaren men. Ögonskada kan naturligtvis vara mycket allvarligt men hur ofta sker det. Däremot börjar knäskador blli vardagsmat. Spelare får hela säsonger spolierade för att inte tala om lidande och höga sjukvårdskostnader.

 

Nää, nu är det väl dags! Kan det vara så f-bannat svårt att i vårt högteknologiska samhälle konstruera ett lättare skydd som ger bra stöd mot knävridningar utan att alltör mycket inkräkta på rörligheten. Marknaden för en sån produkt är ju enorm i den snabbt växande innebandysporten. Men det är väl klart. Den mesta kreativiteten går väl idag åt till att konstruera en app som man snabbt blir miljonär på.

 

Jag tycker verkligen att det är dags nu. Får man som läktarcoach slippa hålla andan så fort det blir en tuff sargduell.

 

Varför gör ingen nåt?

Är det du som har idéerna? Gör nåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.