Thoren levererade min beställning men i vilket djup sjönk Dalen?

Jag mer eller mindre krävde en odiskutabel seger för Thoren. Och jag fick rätt. Men inte utan våndor, på läktarn menar jag. Jag är alltid spänd vid start och fruktar en sedvanligt slow start från Thorens sida. Hoppsan vad man bedrog sig, mål direkt och ledning med 5-1 efter knappa 13 min. Vad är det som pågår? Jag har nog knappast sett ett sånt vimsigt försvarsspel i en högre serie som Mora presterade under första perioden. Ledningen kunde utan tvekan varit flera mål större.

 

 

Men man får ju aldrig vara riktigt glad nån längre stund i innebandy, om man håller på ett av lagen vill säga. Andra perioden hade ju ett helt annat ansikte. Utvisningar (Aja Baja Emil J- skaffa tungband, finns att köpa på närmaste djuraffär), effektivt PP från Mora och så var det match igen. Jakobs enorma slagskott(för att vara han) kom som en befrielse.  Men så hann man bara dra ett djupt andetag så var han där, Bobby Edberg, Moras stjärna och satte 6-5. Jaha, en helt oviss tredje period väntade, in med ett nytt nitroglycerinpiller ooch byta till ny snus. Patrik Lundström ut, ojojoj. Jag är så less på hans duttande vid sargen som dessutom ofta leder till kontringar- mer resolut Patrik om man får be! Ett befriande och läckert PP mål av Yngve Nordin, såja och så Olof Schäfer show bakom mål -voff! Nu kunde man åtminstone börja andas igen, om än litet försiktigt… Ja det var ju lugnt och jag var egentligeni inte nervös nån gång under matchen- så det så!

 

Lade ni märke till förresten att Kalle inte gjorde nåt mål. 9 mål och ingen Kalle. Inte för att det säger hela sanningen, han var utmärkt som vanligt men ändå. Nu klev det fram målskyttar från alla skrymsler och vrår. Mest nöjd är jag över att Yngve, Olof och Mats levererade. Det här var ju den första seriematchen jag såg. Under träningsmatcherna verkade det ibland som om "dom rutinerade" hade tagit ett sabbatsår i Allsvenskan eller rent av parkerat vid en hållplats i karriärens nerförsbacke. Men nu har gubbarna vaknat- tack för det.

 

Måste säga att jag inte var särskilt koncentrerad under första halvan av Dalen-TT. Kolla mest på Live Match och kunde konstatera att Granlo gjorde sitt första poängtapp mot Balrog.  Lyssna nu, Allsvenskan kommer att bli en mycket jämnare serie än vad vi kunde ana när tipparna levererat in sina åsikter innnan seriestarten. Tabelltoppen kommer att byta ansikte flera gånger under denna vinter, var så säkra.

 

Jag väntade hela tiden på att Dalen skulle rycka och vända matchen, men icke. Överhövan ineffektivt. Jag tyckte det verkade som om TT behärskade matchen lätt. Tomasik var pigg och verkar vara på rätt väg. Men så fick han ju också spela med en norrman på var sin sida och med en Ersi och Röbäckare bakom, då kan man ju inte gärna misslyckas. Hos TT fäste jag mig vid en liten rightare på vänsterkanten 69 Kevin Björkström, sevärd kille. Men dominanten hos TT var helt klart målvakten Benjamin Löfdahl som i strort sett spikade igen i sista.

 

Fyrtornet och Släpvagnen, domarna alltså, var trevliga bekantskaper. Den förste med ett öpphöjt (just det) lugn och den andre pigg som en ekorre. Ser jag gärna igen.

 

Så till helgens stora sensation. I GUIFs match mot den stora seriefavoriten Hudik (4-14) gjorde Johan Flinkfeldt inte mindre än 2 mål! I fjol försökte hela Thoren pusha honom till 1 utan resultat. Men nu har det lossnat-Grattis Flingan!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.