Nu är jag på vrången, lite mer seriositet om jag får be!

Hamnade igår i ett meningsutbyte kring spelarpresentationerna hos Thorengruppen där jag tycker att man gång efter annan uppträder oseriöst och tom barnsligt i vissa fall.  Är man ett lag, eller en organisation, som det ju nu heter med ambitioner att etablera sig i toppen på Allsvenskan och med mål att gå upp i SSL så borde den ambitionen lysa igenom i allt vad organisationen företar sig. En av de viktigare fönstren utåt är just spelartruppen och det är därför viktigt hur den presenteras. Den detaljen är för övrigt ofta väldigt eftersatt bland många klubbar. Det finns ibland upplägg som man kan ana men som allt för oftast inte fullföljs. Bilder på vissa av spelarna men bilder saknas lika ofta på andra och i vissa fall hela säsongen, urdåligt. En uppsättning frågor till vissa av spelarna och ibland andra frågor till andra, kanske från förra säsongen, svagt. Den "humor" som man kan utläsa i svaren är ofta interna skämt som ingen utomstående förstår. Nää, dags för skärpning.

 

Bland hockeyfans och till viss del hos fotbollsdito anses innebandy vara nån typ av korpidrott för veklingar. Varför ska vi då som älskar innebandy medverka till att dessa uppfattningar stärks genom ett så taffligt uppträdande på våra hemsidor, otroligt korkat!

 

Vad jag vill ha ut av en spelartruppspresentation är främst: ålder right/left statistik tidigare klubbar osv , hårdvara. Vilken mat dom helst äter, vilken filmskurk dom gillar eller vilken amerikansk basebollspelare dom ser upp till är av underordnad betydelse.

 

Ishockeyn ligger här hästlängder före, kolla ex vis in SAIK eller Luleå Hockey så får ni se. OK då att dom har mer rersurser till detta men ta vara på idéerna. Inom innebandyn anses ju Caperio Täby vara ett lag av glada gamänger som inte verkar att ta alltför allvarligt på sin idrott. Men låt er inte luras. Kolla in deras hemsida och deras presentationer. I mitt tycke de bästa och mest seriösa i hela innebandysverige. Kan kanske bero på att dom har en sponsor som ställer krav!

 

Ja, nu har det vrånga nästan gått över, men medge att det finns mycket att göra på våra hemsidor för att öka på respekten för innebandy som seriös idrott.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.