Jaa hörru du, jag vet inte faktiskt…

Stod på Läktarcoachplats under City-Helsingborg. Polarn Peder lyste med sin frånvaro under första perioden. Det gör mig alltid litet nervös. Det har väl inte hänt karln nåt? Men i alla fall så dök Jocke Lundberg upp efter ett tag så att jag fick nån vettig att prata med medan han mumsade i sig sin medhavda pizza. Svaret som citeras i rubriken kom när jag, efter det att City bytt målvakt, släppt in 7 mål på 16 min och tagit en time out frågat: vad skulle du göra nu som tränare?  Jaa hörru… Inte är det lätt att kommma upp med nåt vettigt. Nää, sannerligen inte.

Jag ska inte kommentera matchen alls utan bara säga att det kändes rätt tomt. Turligt nog så är det ju oftast så att ett lag som fått en sån drömstart som Helsingborg  tapppar koncentration och släpper av på trycket. Så också denna gång. Och tur var väl det för City.

En person kan jag dock inte annat än tycka synd om. Vet inte om det är rätt att tycka synd om elitidrottsmän i svåra  lägen men ändå. Jag lider med Simon Brändström. Det är enligt min uppfattning en kille som kommit helt snett i sin målvaktskarriär. Han värvades ju inte till City som en färdig Superligamålvakt utan har fått axla ett alldeles för stort ansvar utifrån sin kompetens. Först som back up till en mycket lynnig Domeij som när som helst kunde byta ut sig själv. Sedan helt plötsligt som något av en förstamålvakt i brist på annat i värvningsväg. Alldeles för tungt för grabben.

Det hade nog varit roligare att kolla in ett par allsvenska matcher denna helg. Thorens 11-5 victoria i Gävle, mycket starkt gjort. Och att ha en Carlbom i laget kan aldrig överskattas. Vilken man.

Granlo fick verkligen full huggning mot Järfälla. Låg under med 9-10 två minuter kvar men kvitterare dryga minuten kvar i spel 6-5. Och vem gör målet, jo ingen mindre än Daniel Jernberg. Som Thorensupporter skulle jag vilja säga : helt i onödan Dille! Sedan vinner Granlo sin andra raka sudden seger. Det är starkt!  Norra Allsvenskan blir ett getingbo som utlovat.

Nu är det dags för en annan av mina favoritCallar, nämligen Moreus, vi ses!