Det är för puttrigt och mjäkigt inom innebandyn i Umeå!

Jag har efterlyst det förr, det händer för lite inom innebandyn i Umeå. Först och främst är det för lite veckomatcher nu för tiden, men det kan ju i viss mån förklaras av hur serierna nu ser ut i är. Inte mycket att göra där. Händer det nåt i övrigt då? Ja, idag är den största nyheten att en 33-årig målvakt i City som enligt sportchefen är sämre än de två som uppträdde i helgen inte får fortsätta – big news! Undrar hur duktig han är?

 

Inom hockeyn kokar det desto mer. Upprördheten är stor kring fenomenet "checking to the head". Vi har matats med hemska bilder av skadade spelare. Men det är väl inte dit vi vill. Se rubriker som : Dalenback avstängd för huvudtackling, fem matcher och 15.000:- i böter. Eller kanske mer troligt: Stack klubban mellan benen på spelare i full fart, nyckelbensbrott och knäckt näsben.

 

Nää, vi behöver nåt annat. Ska de 1300 åskådarna på Citys match komma tillbaka så måste vi bjuda dom på nåt. Det räcker inte med att "vi gör så gott vi kan" eller "nu får vi möta snällare motstånd framöver, då blir det nog bättre".

Alla är så hövliga och politikst korrekta inom stans innebandy. Alla håller med alla och ingen kritiserar eller sticker ut hakan. För puttrigt och för mjäkigt. Jag vill se nåt helt annat.

 

När Thorens tränare ligger lågt ooch menar att ambitionen är att hänga kvar borde Raija gå ut med att: "Superligan är målet för säsongen, inget annat. Jag har gett tränarna den trupp som behövs."

Efter den katastrofala inledningen på säsongen för City borde styrelsen ifrågasätta sportchefen. Varför har värvningarbetet gått så dåligt? Dags för byte på posten?

På samma sätt borde veterantränarna Putte och Grubbe ifrågasättas. Varför så lång tid på posterna och varför denna inavel bland tränarna? Dags för nytt och fräscht blod. Har inte Lingon hört allt vad dom har att säga för längesen?

Dalen då? Ja, samma där Urban, Urban. Urban i alla upptänkliga skepnader. Hur länge håller det? Och hur många raka förluster får Hallstensson på sig innan kritik riktas. Hur lång tid tar det att införa ett nytt spelsystem?

 

Var finns dom sportsliga ambitionerna? När ska Dalen ta SM? Hur ska det gå till? Jag vill gärna höra det? Är ambitionen hos City  att år efter år vara lindansare och hoppas på nytt kontrakt eller är den nån annan? Vill Thoren uttalat spela i Superligan?

 

Det måste blir mer nytt, fart, nerv och högt i tak inom Umeås innebandy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.