Mätt men inte särskilt belåten

Som ni förstått blev det en hel del innebandy i helgen. Nästan för mycket kanske…Mätt blev jag på slutet men var jag belåten? Inte särskilt. Jag fick se mycket jobba och slita och försvara sig. En innebandy som tränare älskar. TBS försvarade sig efter bästa förmåga mot TGC. Men det var nog de enda dom kunde göra. Övermakten var för stor.

 

Thorenmatchen blev ensidig. Hagundas filosofi är väl just tight försvarsspel och hoppas på kontringar. Framför allt andra perioden därför rätt tråkig. Spela efter resurserna som det heter. Det hade ju sånär lyckats mot Thoren som inte lyckades låsa upp deras försvarsspel nåt vidare.

 

Sandåkern "satte" också försvarsspelet och tillät inte supertrion  från Hudik nånting. Det var så tydligt och det kunde jag uppskatta när jag sett hur kreativa och effektiva den trion kan vara.

 

Dalens match mot AIK har jag svårt att kommentera rent taktiskt eftersom jag såg den från kortsidan. Upptäckte i alla f all några saker. Vilket slit och med vilken kraft som Alex Bodén spelar, hundra % hela tiden och svår att få fast eller flytta på. Måste bli nyttig även i landslaget. Där hör definitivt inte Kim Nilsson hemma i nuvarnde form. Hur blek som helst.. Från min position märkte jag också hur stor del i försvarsarbetet som målvakterna har. Från sidoläktarna brukar det mest vara min son i Thoren som hörs men här fick man klart för  sig hur både Hörna och Jansson styrde och ställde, intressant.

 

Kollade som vanligt samtidigt på Live Matcher. Här var det andra bullar. Duvbo ledde 4-0, tappade till 5-6 men vann  med 7-6 i sudden. Alba ledde 7-4 efter två perioder. Efter 13 min i tredje stod det 8-8 innan dom gick ifrån till 13-9. Matcher helt säkert i hemmapublikernas smak och tränarnas förtvivlan.

 

Svårt det där. Spelar man för publiken eller för poängen. Svår avvägning minsann. Helt säkert är i alla fall att Albapubliken kan runt julgröten med glädje minnas matchen i oktober när hemmagrabbarna vann med 13-9 efter en otroligt spännade match. Hade den slutat 3-1 efter ett suveränt genomfört uppställt försvar och ett genomtänkt styrspel så hade matchen redan varit glömd långt innan tomten knackade på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.