Energi var ordet sa Bull

En innebandymatch utan energi är verkligen en tråkig tillställning. Redan när jag kom in i hallen förstod jag att den inte skulle fattas här. En stor publik fanns bänkad och ett förväntansfullt mummel hördes. Det vankades ju DERBY och på dessa finns ju alltid två laddade läger, inte minst på läktarn. Vilken skillnad mot en vanlig seriematch mot utbyssare. Detta smittar alltid av sig på lagen även om dom redan är taggade vid inmarschen. Och här var det inget undantag minsann. Rivaler, prestige ooch djävlar anamma. Vinna!

Jobba och slita, springa kopiöst ,inte vika ner sig var vad man såg i de flestas ögon vid bytena. Kan ju också innebära att skönspelet offras och så var väl fallet också här. Men jag gillar energispelare. Mini Andersson är väl den som personifierat begreppet under många år och takterna sitter i. Har väl ännu inte fått ut så mycket av allt slit men hennes pådrivande roll är säkert mycket nyttig för IKSU. Hon verkar ha fått en värdig efterföljare i Emma Torikka. Herregud vilket energiknippe. Kunde slita bakåt i vänsterförsvaret för att i nästa sekvens avsluta från högerforwardposition.

Dalen har ju sådana spelare också. Evighetsmaskinen Sandra Larson stannar aldrig och slitet kan helt plötsligt utmynna i en målchans från ingenstans. Lyckades dock inte med avsluten denna dag.En som också imponerade energimässigt på mig var Linn Lundstrröm. Hon måste nog ha löpt mest av alla. Med boll men framför allt utan. Sökte ständigt ny position och spelbarhet. Börjar förstå hennes landslagsnominering.

 

I båsen fattades inte heller energi. Urban jobbade aktivt och hördes ofta driva på och kommentera domarinsatsen. Henrik har väl en mer analytisk roll och gör sitt mer i det tysta. Men merparten av energiutsläppet kom från IKSUs bås. Vid varje byte fick spelarna höra Jockes ultimatum. Den som skulle in och spela skulle också ta jobbet fullt ut. Men den som mest liknade en kärnreaktor var Tomas. Ett oerhört engagemang i varenda av spelets moment. Helt otrolig! Hoppas han har röst och energireserv nog för sitt jobb resten av veckan.

 

Fick alltså uppleva en match fylld av energi överallt. Jag gillar verkligen sånt. Skipades rättvisa då när IKSU vann? Ja, det är vanligt att i sådana här lägen säga det sett över hela matchen. Men vad händer om Dalen gör 1 eller till och med 2 mål i PP. Hur mycket energi ger inte det och vilket energitapp får då IKSU?

 

Kan vi inte ordna fler derbyn? Det är nåt speciellt med dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.