Osmidigt, otillgängligt, otänkt eller oekonomiskt – funderingar kring Gammlia.

När jag tänkte mig Gammlia Arena så såg jag framför mig en ny modern anläggning som det skulle vara smidigt att ta sig till, lätt att röra sig i och där man skulle slippa utdraget köande. Jag tycker inte att det är så. Det är trångt i entrén och biljettförsäljningen blir osmidig. Nu senast fick vi köa på gården. Hoppas verkligen att det inte är den definitiva lösningen fram i vinter. Det känns som kön hos Bigges på 60-talet.

 

Jag såg framför min gångar mellan Hallen och Arenan längst upp på läktarna, men icke det. Det går inte att ta sig från Hallen till Arenan inomhus, mycket märkligt. Inte så sällan pågår matcher på båda ställena samtidigt som man kunde kolla in. Det kommer också att spelas en hel del cuper framöver förstås. Ska man då behöva gå ut från Hallen, gå runt den och in i Arenan. Och kanske visa upp sin biljett vid varje tillfälle igen. Inte åskådarvänligt precis.

Inne i hallen måste man för att byta från Öst till Väst gå ner för trapporna, runda kortsidan och sedan trapporna trapporna upp på andra sidan. Inte smidigt. Hade man haft passager runt arenan i läktarhöjd hade det varit otroligt mycket lättare. Det finns ju i alla fall en hylla på ena kortsidan. Något av mitt favorittillhåll som ni vet. Det kallas nu mer för VIP-läktaren och man måste, om jag fattat det rätt, som förening eller företag hyra plats där under matcher. Om inte så är den stängd, märkligt.

 

Och här kommer det allvarligaste! VIP-läktarern är det enda stället som ex vis rullstolsbunda  kan använda för att kunna se matcher något så när bra. Är  den inte uthyrd har dom ingen tillgång. För det VIP-fika som Dalen serverar behöver dom inte mer än en liten del av hyllan. Hyllan måste med all säkerhet enligt lag vara öppen och tillgänglig för handikappade.

 

Arenan vart inte riktigt som jag tänkt mig. Hoppas det finns starka ekonomiska skäl till att den byggdes så här. Det finns väl inga planeringsmissar?

2 kommentarer

  1. Liliane

    Roligt att det är någon annan som tänker på de rullstolsburna. Eftersom vi har en rullstolsburen i familjen är det en självklarhet att hon ska kunna titta på en match med brorsan. Men icke. Hallen är varken handikappvänlig eller barnvänlig. Var finns plats för barnvagnen? rolig blogg du har, förresten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.