Tungt för Umelagen och tungt för mig

Följde som vanligt matcher på Live Match igår. Främst då Thoren och Dalen förstås. Jag har inga andra informationer om matcherna än via datorn.

När det gäller Thoren så har jag skrivit tidigare om att jag håller andan första 5 minuterna och tummarna i byxfickorrna under andra perioden då dom brukar gå ner sig. På Live Match verkade det lugnt under inledningen. Det visade sig vara ett falskt lugn jag invaggats i. Antingen släpade rapporteringen efter eller så började inte matchen på utsatt tid. Just när jag trodde att inledningen var över och började andas igen så kom chocken. 0-3 efter efter 5.17. Just det, efter fem minuter. Typiskt. Sedan verkade det som om Thoren kämpat heroiskt i underläge hela matchen och nådde 8-9  med 2 min kvar  och  reducerade till 9-10 minuten kvar. Men tyvärr en snöplig förlust som grundläggs under match inledningen, tråkigt. Är det dessutom godkänt att släppa in 10 bollar?  Vart tog det hyllade försvarsspelet vägen?

Dalen började nästan lika illa mot Jönköping- 0-2 efter knappa 8 min. Hängde sedan ända med rätt hyfsat målmässigt. Har ingen aning om hur matchbilden såg ut förstås men i vilket fall: Jaga och jaga i underläge. Det sliter, inte minst mentalt.

Jönköpingssegern var inte heller good news för City då ett tilltänkt lag på nedre halvan slår ett topplag. Ingen bra del av uppladdningen inför dagens batalj i Linköping. En av Citys allt för många måstematcher för att öka chanserna till nytt kontrakt. Vi får hoppas på en bra inledning och varför inte 3-0 till City efter 5 min!  Allt för att bryta hegens mönster.

Tung helg hittills således både för lagen och för mig. Man blir rätt besviken och kan inte göra nåt framför datorn. Som lök på laxen så är det serieuppehåll nästa helg pga landslagsspel. Det är tungt ibland att vara innebandyfan, tungt!