Vem älskar DM? Men kanske Svenska Cupen !

Nu är jag här igen. Behövde också jag en paus under serieuppehållet. Det är jobbigt både mentalt och fysiskt att vara läktarcoach. Exempelvis så får vi coachar stå hela matcherna medan spelarna får sitta mellan bytena. Det är skillnad bara det.

Nåväl, nu börjar DM dra igång. Min fråga är: Vem bryr sig? Mer avslagen tävling får man väl leta bra länge efter. Oftast är det matcher med helt given utgång och så slutar det med en final som inte är mer än en träningsmatch mellan Dalen och City. Dessutom spelas den i augusti nån gång då ingen kommer ihåg vad som hände under vårens matcher. Nä, lägg ner!

 

Jag har en annan idé. Starta Svenska Cupen. Låt 4 lag från Allsvenskan/Div 1 och neråt regionvis kvalificera sig för att möta lag 5-8 i Superligan/ Elitserien. En match på hemmaplan för the underdogs. Tänk er ex vis Sandåkern mot AIK eller Citys damer mot Falun. Det vore spännande. Cupen skulle då leda fram till Innebandyfesten som då skulle gälla Cupen och inte SM. Rena cupfinaler alltså och alla gånger stor fest. En svensk cup skulle då också  ge en möjlighet att ta The Double.

 

Det skulle då öppna för att gå tillbaka till ett slutspel i serierna värda namnet. Ni förstår att jag inte gillar det här med SM-finaler i en match. Chansartat som bara den och stor risk att det inte alls skipas rättvisa så att bästa lag blir mästare. Nä, 5 matcher hela vägen i kvart, semi och final- det är alla gånger det mest rätvisa.

 

Nå, för att trots allt återgå till DM så spelar Thoren i morgon kväll mot Spif. Det har ryktats at Fluddan ska spela vänsterforward. Det är till och med så att en hel del fans kräver det. En sak som talat emot är att Thoren har ett överflöd av just vänsterforwards. Jag har en idé hur man kan lösa det. Spela med två vänsterforwards och en center i den femman och lämna högerkanten ren. Det borde kunna utjämna oddsen mellan lagen. Allt måste göras för att väcka intresset för DM-matcherna!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.