Först en del negativt och sedan nåt mycket positivt

DM-matchen igår mellan Thoren och SPIF blev som förväntad. Alltså precis som alla förväntat sig. Tränare, spelare och publik visste precis hur det skulle se ut. Ett lag från div 2 som förlorat mot seriekollegor med siffror som 1-11 och 5-13 skulle möta ett allsvenskt lag med toppambitioner. Det brukar kunna bli en viss spänning i en sån match om the underdogs kan skaffa sig en ledning inledningsvis. Här hände inte ens det då Fluddan stänkte in 1-0 redan i match öppningen. Vilken lirare!

 

Nää, det blev som vanligt om inte värre. Forwards som stillastående på en skridsko försökte hitta den där nätta flippassningen till sin polare. Det är då också svårt att på en skridsko ta ett ordentligt hemjobb. Jag vet inte hur många gånger SPIfforwards tilläts skjuta från en central position i slottet under de två första perioderna. Starkt jobbande backar och en säker Ställ fick gång efter annan rädda situationen. Det är för övrigt så att backarna i en sån här match har mest att spela för. Dom vill slippa nesan av baklängesmål mot den här typen av motstånd. Hårt jobb då som vanligt av främst Emil Granberg och Jesper Berglund.

 

Spänningen i en sån här match ligger naturligtvis inte i vem som ska vinna utan i att slippa skador. Vi vet att spelare som går på halvfart riskerar skador i mycket större utsträckning än dom som går för fullt. Lyckligtvis skadades bara en spelare när Öredahl slog upp baklårsskadan igen. Mycket olyckligt men det hade inte med matchens karaktär att göra. Nä, lägg ner DM. Att spela där tillför ingenting men man riskerar mycket. En enkel träningsmatch mot City under uppehållet hade gett ofantligt mycket mer.

 

Så över till det positiva. Reprisen på vårens VM-final mot Finland i EFT. För att försöka ta igen ett underläge  gick man ner på manskap. Och vilka dominerade? Jo, spelare födda -88 och senare. Johan Samuelsson, Rasmus Sundstedt och Rasmus Enström bara för att nämna några. Här finns återväxten och framtiden. Det är skillnad mot finalen i våras som innehöll Jimmy Lindblom -81, Fredrik Djurling -81 och Peter Fischerström -74 ! Det våras för landslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.