Bäst möjliga TV-reklam fick vi

När Umeå City vände underläget 3-5 till suddenvinst i söndags så tyckte förstås dom allra flesta i hemmapubliken att dom fått valuta för pengarna i en spännande match med ett rafflande slut. Den matchen nådde dock bara ut till de närmaste fansen.

 

Men i säsongens första TV-matcher, alltså en dubbelföreställning, nåddes förhoppningvis många fler. Och dom blev sannerligen inte blåsta på spänning framför apparaterna. Först fick dom se Djugården, till hemmapublikens stora besvikelse, i tredje perioden, vända underläge 2-6 mot Pixbos damer till vinst med 7-6. Därefter vände Pixbos herrar underläge 2-4 till vinst 8-6. Då var publiken mera nöjd förstås.

 

Det jag hoppas är att de inte alltför insatta tittarna uppfattade hur spännande innebandymatcher kan vara och att inget är säkert förrän slutsignalen blåsts. Om  man jämför med en fotbollsmatch som står 3-0, ja kanske tom 2-0, så är spänningen som bortblåst. Det ska till smärre under för att vända från ett sådant läge.

 

Jag fäste mig vid två saker under herrmatchen. För det första Martin Östholms enorma come back efter en hel del skador- magnifik. Hans 5-4 kanon på direktskott  var bland det vassaste jag skådat.  För det andra  fäste jag mig vid Jönköpings coach, den gamla målvaktsräven Zeid Momen. Oerhört skön inställning och distans till sitt jobb. Men frågan är om inte distansen blev väl stor i slutet på matchen. Han tog inte ut målvakten trots 5-8 och att tiden började ta slut. Kommentatorerna var upprörda. Men så, när man reducerat till 6-8 så drog han målvakten. Det var bara det att de då var endast 37 sekunder kvar. Även om 37 sekunder kan vara gott om tid i innebandy så var det väl något sent..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.