Har just sett en tänkvärd innebandymatch

Såg just Warberg-Pixbo på TV. Bra match med stort underhållningsvärde.

 

Första intresset var kring de gamla RIG-bekantingarna Rikard Eriksson i Warberg och Tim Wiklund i Pixbo. Rikard gör ju som vanligt ett bra centerjobb även om misstagen kanske var fler än vanligt. Tim har fått chansen bredvid Martin Östholm i förstafemman . Förra gången mot Jönköping var han mest assisterande back-back kompis till Östholm. Den här matchen var det annorlunda. Resolut, bra uppspel och visade också prov på sin erkända skottförmåga- roligt.

 

Båda lagen spelar 2-1-2 med högerstyrning. Det gillar jag. Det blir snabbare spel, mer varierade uppspel och framför allt reduceras det förhatliga back-back-back-back-spelet. Riktigt bra för publiken också. Kanske skulle några Umelag pröva det mer…?

 

Sedan är det ju helt otroligt att det gång efter annan bevisas att en innebandymatch inte är slut förrän den är slut. Warberg har 5-2 och öppet mål för 6-2 när Hedlund i Pixbomålet gör en fantastisk räddning. Pixbo reducerar kort därefter, går ner på 2 femmor i tredje och vinner med 10–5 ! Otroligt att sånt kan hända. Älskas av publiken också. Dock inte av de drygt 1900 personer som sökte sig till Sparbankshallen denna afton.

 

 Men  mest intressant var ända det taktiska. Taktikerna som användes gjorde detta till en intressant match. Och intressanta matcher behöver vi många fler av

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.