Omotiverad pga magert underlag

Måste medge att inspirationen att bloggga har varit rätt klen den sista tiden. Serieuppehåll i högre div och ett urvattnat VM har inte hjälpt till med den saken.

 

Dom flesta jag snackat med delar väl åsikten att dam-VM är ett tveeggat svärd för innebandyns rykte i Sverige. Vinner tjejerna  för överlägset  så måste motståndet vara för klent runt om i världen. Skulle dom nu inte vinna VM så kommer det nog att kallas ett stort fiasko. Hur man än vrider sig så har man rumpan bak…

 

Markus Isacsson på VK tycker att vi istället ska jubla åt hur bra vi i Umeå är inom innebandyn. Det stämmer  ju att vi är otroligt bra i ett nationellt perspektiv men vad hjälper det för gemmene mans syn på innebandyn internationellt? Hur vet vi att Sverige är  så bra då? Eller är det snarare att dom andra nationerna är så fruktansvärt dåliga?

 

Daminnebandyns status i media är inte heller särskilt hög. TV sänder endast finalen i VM i morgon. Tänk om det skulle bli så att den finalen skulle spelas mellan Schweiz och Tjeckien- Ett stort nederlag för Sverige förstås men troligen en viktig milstolpe för daminnebandyn. Man kan ju alltid hoppas..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.