Svart, svart och resten helsvart..

Svart var det när Dalens damer vann borta över Endre – väldigt bra gjort.

Svart var det när Dalens herrar reste sig på nio och hemmaslog Helsingborg. En förlust där och avståndet upp till fjärdeplatsen hade varit oooäännddliiigt långt. Nu finns åtminstone chansen. Helsingborg var rätt bleka framför allt på sista tredjedelen. Daniel Jonsson hade en nattsvart dag (även där svart) och missade de mesta.

 

Helt nattsvart var det för City borta mot Warberg. Att City ska ha nån chans där är naturligtvis önsketänkande. Men sättet dom förlorar på har vi sett alltför mycket av i höst. 0-4 mot Pixbo efter första, 1-7 mot Helsingborg efter första, 0-6 efter andra mot TT och nu 0-5 mot Warberg. Det håller naturligtvis inte alls. Jag kan acceptera stora siffror om man ligger under med ett par mål i tredje och måste chansspela. Då kan det rinna iväg. Men att ofta vara körda efter en period är totalt underkänt. Enda anledningen till att City trots allt ligger på klara-sig-kvar-plats är att det finns lag som är ändå sämre. Säger en hel del om Superligan. Finns det verkligen 14 lag som platsar eller ska man dra ner till 12?

 

Det blev också svart och god natt för Thoren som förlorade mot Handen med 7-5. Hade ledning med 4-1 6 min in på tredje. Får spela 5 mot 3 utan resultat och släpper så in ett short-handed-goal  till 2-4 i samma sekvens. Viker sedan ner sig och förlorar. Det finns ett mönster i detta som man inte kan bortse ifrån. Thoren har svårt i matchslut. De där sista 5-10 min då det ska avgöras. Man förlorar mot Granlo i slutet. Förlorar en jämn match mot Alba borta mot slutet. Man håller knappt undan mot Duvbo efter rejäl ledning.Tappar matchen totalt mot Balrogs 9- manna trupp. Turseger, enligt dom själva, mot Uppsala borta. Otrolig turseger efter Hagundas hjärnsläpp i slutminuterna Och så idag då mot Handen. Att Thoren trots detta ligger tvåa i serien kan inte tolkas på annat sätt än att serien inte håller högsta klass. Att Thoren ligger tvåa beror mest på att seriens mellanskikt hela tiden slår varandra.

 

Hos Granlo kan man skönja ett helt annat mönster. Börjar med att slå Thoren borta.Vinner suddenseger borta mot Balrog.Suddenseger hemma mot Järfälla. Och så idag uddamålsseger borta mot Alba. Enda plumpen är hemmaförlusten mot Uppsala. Ett Uppsala som fortfarande var taggat. Granlo är alltid med mot slutet och nästan alltid starkast där. Moral och djävlar anamma finns så det räcker. Det har nu gett ens serieledning med 7 poäng i halvtid. Jag kan inte se att något hinder finns för avancemang till Superligan. Jag kan gratulera redan nu- Grattis Granlo !

2 kommentarer

  1. Ludde

    Att tappa en 4-1 ledning är inte särskilt imponerande, speciellt inte med tanke på att man hade läge att utöka i spel 5-3. Att däremot påstå att Thoren har svårt i slutet av matcherna är en rejäl överdrift. De elva tredjeperioderna laget spelat har resulterat i 37 gjorda mål och 28 insläppta (6 vunna, 3 oavgjorda och 2 förlorade perioder).

    Granlo vinner definitivt matchen i den tredje perioden där man visar kyla och klass. Matchen mot Alba förloras däremot inte i slutet, tvärtom. Laget är nära att vända ett tremålsunderläge med knappa tre minuter kvar att spela. 4-4 i tredjeperioderna mot Duvbo och Balrog i två svängiga tillställningar. Vinner sistaperioden nere i Uppsala med 2-5, oavsett om det var tur eller inte, samt 1-1 mot Hagunda efter sent avgörande.

  2. Leif Lundberg

    Tack för kommentaren Ludde !
    Jag har inte intresserat mig för totalsiffror där det också ryms matcher som slutat 9-3 0ch 12-3 utan matcher där det stått och vägt mot slutet. Jag påstod att: ”Thoren har svårt i matchslut. De där sista 5-10 min då det ska avgöras” Jag tänker på följande:

    Granlo hemma: 6-7 8 min kvar blir 6-9.
    Hagunda hemma 2-2 10 min kvar blir 3-2 i spel 5-3 sista minuten (du måste hålla med om att det var en tursam seger).
    Alba borta står 9-8 2 min kvar (efter stark upphämtning) slutar 10-9.
    Balrog hemma står 7-7 10 min kvar slutar 8-10
    Handen borta står 5-5 3 min kvar slutar 7-5.

    jag tycker inte att jag är särskilt fel ute..

    God Jul Ludde !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.